Cool Stuff

Care sunt desenele animate care le-au marcat copilăriile vedetelor - vezi ce ne-au răspuns Antonia, Roxen, INNA şi alţii

Gândește-te la 3 desene animate care ți-au marcat ție copilăria și vezi cu ce vedetă din această listă te potrivești.

După ce am aflat care sunt serialele preferate ale vedetelor și la ce fac binging în momentul de față, am vrut să aflăm și care sunt desenele animate care le-au marcat copilăriile.

Cele mai multe dintre răspunsuri o să te umple de nostalgie, pentru că sigur sunt desene la care te-ai uitat și tu când erai mic și abia așteptai să se facă ora la care erau difuzate la TV. 

Roxen


„Frumoasa din Pădurea Adormită a fost desenul animat care mi-a marcat copilăria. Aveam 5 ani și urma să avem o serbare la școală cu tematica prinți și prințese, iar mie îmi plăcea foarte mult personajul Aurora, dar mamei îi plăcea Albă-ca-Zăpada și a trebuit să am acest rol. Am fost foarte supărată, dar atunci mi-am dat seama că pot să am și eu părerea mea și am început să gândesc individual.” 


Fun fact: Îți vine să crezi că desenul animat „Sleeping Beauty” a fost făcut de Disney în 1959?

Yuka


„Foarte puțin a ținut faza cu desenele animate, iar din perioada aia îmi amintesc de „Mr. Bean”, „Mickey Mouse”, iar mai târziu „Ciudățenii”, „Laboratorul lui Dexter”, „Angelo e cel mai tare” și clasicele filme Disney.”


Fun fact: Dexter's Laboratory Unul dintre cele mai populare desene animate de pe Cartoon Network, Dexter's Laboratory a avut 4 sezoane, difuzate între 1996 - 2003. Oare le-ai văzut pe toate cele 78 de episoade?

Minelli


Minelli ne-a oferit două desene animate clasice: „Sailor Moon și Tom & Jerry”.


Fun fact: Sailor Moon Sailor Moon au fost primele desene animate manga care au marcat puternic cultura pop din țara noastră.  În România, toate cele 200 de episoade au fost difuzate de TVR 1 între 4 iunie 1997 și august 1998, iar mai târziu pe TVR 2, între 1999 și 2000. Seria de benzi desenate manga nu a fost publicată în limba română, dar o revistă numită Sailor Moon - Bandă desenată cu războinicele lunii, care ilustra episoade din serial în format de bandă desenată, a fost publicată lunar între 1997 -1998.

IRAIDA


„Țin minte că începuseră să apară casetele video la tarabe și nu erau chiar ieftine, dar… de ziua mea, mama îmi cumpărase 3 casete: „Mica Sirena”, „Peter Pan” și „Frumoasa și Bestia”. M-am uitat de zeci de ori la fiecare în parte și nu mă săturam de ele. Funny story, după ce am văzut prima oară Peter Pan, mi-am împachetat una alta în ghiozdan, am lasat geamul deschis și am adormit aștepând să vină Peter Pan, eram pregatită de aventură haha. Iar după Mica Sirena, îi ziceam mamei că vreau să cânt și eu așa frumos ca ea.”

„So, se crease un ritual ca de fiecare dată înainte de a face baie, îmi pregătea șodou, îl beam și mă puneam în cadă, mă prefăceam că am coadă de sirenă în loc de picioare și începeam să cânt melodia lui Ariel :)). Îmi creasem o lume fascinantă de unde magia nu lipsea, lucru pe care l-am păstrat până în ziua de azi și de care nu vreau să mă las ever.”


„Cât despre desenele de la TV, au fost câteva care mi-au făcut copilăria frumoasă, nelipsitul Tom și Jerry, unde mă fascina muzica, „The Flinstone’s”, de unde am învățat mult engleza, „Courage the Cowardly Dog”, „Viața cu Louie” și mai erau niște desene maghiare parcă, nu mai știu cum se numeau, unul era cu o bufniță doctor și altul cu călătorii prin spațiu.”


The Motans


Având în vedere că numele de scenă este The Motans, era de așteptat ca desenul animat care i-a marcat copilăria să fie unul cu feline: „Lion King”.


Fun fact: Cu încasări de aproape 1 miliard de dolari, „Lion King” a devenit în 1994 desenul animat cu cele mai mari încasări din istorie. A fost depășit abia în 2003, de „Finding Nemo”.

Iuliana Beregoi


„Barbie, pentru că în fiecare zi încercam să fiu prințesă și mă costumam ca ea.”


Fun fact: Ce este cu adevărat interesant în legătură cu acest desen animate, este că este singurul din această listă care a avut debutul direct pe YouTube și nu la un post TV. De asemenea, este și printre primele desene animate care parodiază genul reality show.

Holy Molly


„Pot spune că în copilăria mea nu prea m-am uitat la desene animate. Știu că mai prindeam la bunica la țară câte o oră două de uitat la televizor, în rest îmi consumam energia la joacă. Dacă ar fi să aleg, cred că „Viața cu Louie” îmi plăcea cel mai mult. Apoi a început nebunia cu „Hannah Montana”, care m-a prins instant, pentru că era fix ceea ce visam eu să ajung.”


Fun fact: Viața cu Louie (în engleză Life with Louie) este un serial de desene animate în care sunt povestite întâmplări din viața lui Louie Anderson, un copil de 8 ani care trăiește în Cedar Knoll, Wisconsin (SUA). În România, Viața cu Louie a fost difuzat pe postul Fox Kids din 1999 până în 2005, iar pe Jetix din 2005 până în 2007.

Olivia Addams


„Aici e o poveste chiar foarte lungă, pentru că le iubesc pe toate și le știu pe toate, chiar și acum când apare un desen nou I get super excited și mă uit imediat. Dacă vorbim de desene pe care le vedeam la TV toată ziua, I’ll go with „Viața cu Louie”. Dacă vorbim de filme, „Ratatouille” is my all time favorite pentru următoarea frază „Not everybody can become a great artist, but a great artist can come from anywhere”. Și cu asta am zis tot, îl recomand cu toată căldura celor care nu l-au văzut.”


Fun fact: Ratatouille este cu siguranță una dintre cele mai bune animații din toate timpurile. În 2008 a primit 5 nominalizări la Oscar și a și câștigat statueta de aur pentru Cel mai bun film de animație.

INNA


„Nu am avut un desen animat preferat, dar m-am uitat la Sailor Moon, Tom & Jerry. Eu sunt pasionată de desene animate în general. Mi-ar plăcea să fiu vocea unor personaje din desene!”


Fun fact: Tom și Jerry este o serie de desene animate creată de William Hanna și Joseph Barbera pentru studiourile Metro-Goldwyn-Mayer. Timp de 17 ani, cuplul de animatori a lucrat aproape numai la Tom și Jerry, regizând mai mult de 114 scurt metraje, care se bazau mai mult pe mișcare în dauna dialogului. În anul 1957 MGM a decis să închidă studioul de animație din cauza nerentabilității (un serial de șapte minute cu Tom și Jerry costa 35.000 de dolari) și să le redifuzeze pe cele deja existente.

Antonia


Ca și The Motans, desenul preferat al Antoniei este unul care i se aseamănă. Ea ne-a mărturisit că „Pocahontas” este animația Disney care i-a marcat copilăria.

Fun fact:  Filmul Pocahontas a fost lansat pe 16 iunie 1995, fiind a 36-a peliculă animată produsă de Walt Disney Animation Studios. A primit reacții mixte din partea criticilor și a stârnit reacții diverse, în mare parte din cauza inexactităților istorice și tonurile rasiale pe care filmul le are. Pocahontas a câștigat în 1996 două premii Oscar, pentru cea mai bună coloană sonoră și pentru cea mai bună melodie originală, Colors of the Wind.


Vrei să fim prieteni?

Abonează-te și rămâi conectat cu cele mai hot subiecte din muzică și entertainment.