Cool Stuff

Povestea unui tatuaj - NOSFE: „Tatuajul de pe piept m-a făcut să mă simt mândru. E un iris, pentru fetița mea”

De la primul la cel mai recent tatuaj, toate au o poveste!

Foto credit: David Bahnă, Ana-Carmen Dragoș

Fiecare tatuaj pe care NOSFE îl are reprezintă un punct în timp. Își lasă veșnic pe piele trăiri, versuri, vise și dorințe ca să își aducă mereu aminte cine e cu adevărat și ce a făcut.

NOSFE are 16 tatuaje pe corp, „până la proba contrarie”, după cum chiar el zice. Iar primul tatuaj are o poveste specială.

„Mi-am făcut primul tatuaj prin 2006/2007, cel mai mare de fapt - o întreagă strofă de 16 versuri, pe coaste. Pur și simplu am visat că trebuie să-mi fac acest tatuaj, la fel cum mi s-a întâmplat și cu alte câteva tatuaje pe care le am.

Am visat că trebuie să-mi scriu această strofă pe coaste. Strofa este dintr-o piesă care se numește «Propriul Meu Model», împreună cu Metaphour. Tocmai pentru că m-am considerat mereu propriul meu model și nu am avut niciodată idoli”. 

CITEȘTE ȘI: Povestea unui tatuaj - Sore: „Toate tatuajele mele au o poveste personală”


O poveste și o legătură la fel de specială are și tatuajul lui preferat: irisul de pe piept, dedicat fetiței lui, pe care o cheamă Iris Tiana.

„Mi l-a făcut Bogdan Macavei, la scurt timp după ce s-a născut fetița mea. M-a făcut să mă simt mândru pentru că a ieșit foarte marfă. Mi-a schimbat look-ul, îți dai seama, dar într-un sens bun, din punctul meu de vedere. Percepția celorlalți despre mine nu prea mă interesează, în general. Dar, tatăl meu mi-a zis, spre exemplu, că doar pușcăriașii își fac asemenea tatuaje”.

NOSFE spune că tatuajele lui înseamnă muzica lui. De aceea vrea ca o parte din arta lui să îi rămână pe piele.

„Majoritatea tatuajelor pe care le am au legătură cu muzica pe care o fac, pentru că am simțit mereu să imortalizez anumite momente din cariera mea, pe piele, for ever

Cel mai recent tatuaj este cel cu scrisul Rollin Stoned, numele mixtape-ului meu în limba italiană. Este un tatuaj omagiu, așa cum mulți artiști își fac, cu numele albumelor, pieselor, persoanelor importante din viețile lor”. 


NOSFE are și un tatoo artist preferat. E vorba de Bogdan Macavei.

„Ne înțelegem bine, iar eu apreciez relațiile de lungă durată, indiferent de ce gen ar fi aceastea”.

Atunci când se interesa de tatuaje urmărea mai mulți tatoo artiști, dar nu își mai aduce aminte de „tipa care tatua genial” la începutul anilor 2000.

„Nu urmăresc atât de aproape lumea tatuajelor. O făceam prin 2002/2003, când încă nu aveam un tatuaj, dar desenam foarte mult și mă documentam și din reviste dedicate tatuajelor. Atunci știu că era o tipă care tatua genial, dar nu mai țin minte numele, din păcate”.

În ceea ce privește următorul tatuaj, NOSFE o zice clar și răspicat care va fi:

„Cu primul disc de aur sau platină pe care o să-l obțin”. 

Vrei să fim prieteni?

Abonează-te și rămâi conectat cu cele mai hot subiecte din muzică și entertainment.