Cool Stuff

Filmul „Tabăra”, ultimul proiect 5GANG, a înregistrat cele mai mari încasări la box office-ul din România

Filmul cu Selly l-a depășit la încasări pe Spider-Man.

Încă o dată, un film cu 5GANG înregistrează încasări record la box office-ul românesc, lăsând în urmă producții care au costat sute de milioane de dolari.

Tabăra”, ultimul proiect al grupului 5GANG, a vândut în România mai multe bilete decât „Spider-Man: No Way Home”, cel mai de succes film la nivel mondial din 2021.

Așa se face că în box office-ul românesc de weekend, „Tabăra” (cu Andrei Şelaru, Matei Dima, Dia, Cristi Munteanu şi Andrei Gavril în distribuţie) a strâns în primul weekend de la lansarea pe marile ecrane din țară încasări de 1,53 milioane de lei, potrivit Cinemagia.ro

„Tabăra” este scris şi regizat de Valentin Dobrogeanu (Rezumatul Zilei şi fost 10Lucruri) și s-a lansat în cinematografe pe 27 decembrie.

Filmul spune povestea unor copii care ajung într-o  tabără de „deztehnologizare”, în care sunt învăţaţi să scape de dependenţa de tehnologie, de telefoane și social media.

Despre acest ultim proiect alături de trupa 5GANG, Selly a declarat: 

„Sper ca acest film să aibă un impact pozitiv atât asupra copiilor, cât şi a părinţilor. Am investit multe resurse în acest proiect de suflet şi tot ce îmi doresc este ca cei care îl văd să rămână cu un sentiment de bine şi să se distreze cel puţin cât ne-am distrat noi făcându-l”. 


Pentru comparație, „Spider-Man: No Way Home”, ultima parte a francizei Marvel cu Tom Holland în rol principal, a acumulat în al treilea weekend de la premiera românească (weekend-ul în care a avut premiera „Tabăra”) încasări de 1 milion de lei şi a coborât un loc, după două săptămâni petrecute pe poziția 1 din top. Însă, tot de dragul comparației, în primul weekend de la lansarea în România, Spider-Man a avut încasări de 3.052.455 lei, adică dublu față de cât a făcut „Tabăra” în primul weekend de la lansare.   


Pe locul 3 în topul box office din România  (din perioada 27 decembrie - 2 ianuarie) se află filmul de aventuri „Clifford the Big Red Dog”, care a debutat cu încasări de 580.848 de lei


„The Matrix Resurrections”, al patrulea film din serie, cu Keanu Reeves, Jonathan Groff, Carrie-Anne Moss, Jada Pinkett Smith în distribuţie, a coborât două poziţii, până pe patru. În al doilea weekend de la debut filmul a reușit încasări de 209.033 de lei


Locul al cincilea e ocupat de „The King's Man”, cu Aaron Taylor-Johnson, Gemma Arterton, Ralph Fiennes, Matthew Goode, Tom Hollander şi Rhys Ifans în distribuţie. Filmul a pierdut de asemenea două poziţii în top, după ce, în al doilea weekend de la premieră, a avut încasări de 189.693 de lei.

Vrei să fim prieteni?

Abonează-te și rămâi conectat cu cele mai hot subiecte din muzică și entertainment.