Cool Stuff

Poezia lui Cosmin Dominte despre România o să-ți reamintească pentru ce îți iubești țara

Poezia nu a murit, poezia se transformă. Slam poetry e noua modă: publicul reacționează instant la felul în care îți expui trăirile în versuri.

În ajun de Ziua Culturii Naționale, Cosmin Dominte, aka JAZZ 8, actor, muzician și scriitor a fost astăzi la Foarte Bună Dimineața să ne spună care e treaba cu slam poetry. Pentru că de la poezia Bardului Eminescu s-au mai schimbat lucrurile. Acum nu ne mai întrebăm oare ce-a vrut să spună autorul, aflăm direct de la sursă.

Poezia te urcă. Poezia te și coboară

Sintagma slam poetry chiar pornește de la englezescul slam care înseamnă „a izbi" / „a trânti" și împreună cu poetry înseamnă o competiție de poezie improvizată în care feedback-ul publicului este instant.

El te poate valida, te poate ridica în slăvi, te aclamă și te apludă dacă rezonează cu ceea ce spui în versuri pe scenă saau...ai ghicit, poate să dea cu tine de pământ, evident la modul figurat. Însă câteodată poate durea la fel de tare. 

Am testat și noi fenomenul astăzi, iar reacțiile le poți vedea la finalul momentului din matinal. Artistul Cosmin Dominte s-a prezentat la radio cu o creație, scrisă chiar ieri, deci îl credem pe cuvânt că a fost impro.

E poezia aia care o să îți reamintească de tot ce iubești la români, de tot ce-ți place la România.


„Căldura sobei sau ciorba lu' bunica

Viața de cămin cu pachet de la mămica

...

Umorul involuntar și ironia sorții,

Cimitirul Vesel, ca glumă în fața morții".


Vrei să fim prieteni?

Abonează-te și rămâi conectat cu cele mai hot subiecte din muzică și entertainment.