Cool Stuff

O româncă a fost desemnată cea mai bună actriță din Franța. Cine este Anamaria Vartolomei

Anamaria Vartolomei este o tânără româncă de 22 de ani care tocmai a fost recompensată cu titlul de cea mai bună actriță din Franța, în cadrul premiilor Lumières.

Filmul care i-a asigurat această distincție se numește „L’Evénèment”, este regizat de Audrey Diwan și a căștigat Leul de Aur în cadrul Festivalului de Film de la Veneția, după cum anunță culturaladuba.ro.

Povestea producției este inspirată de viața regizoarei și vorbește despre experiența ei cu avortul, în anii 1960, când era ilegal în Franța. Anamaria joacă rolul principal, iar criticii au recompensat-o cu premiul pentru „cea mai bună actriță.”


Drumul tinerei în cinematografie a început în tinerețe, atunci când, la doar 12 ani, a jucat în producția „My Little Princess”, alături de seducătoarea Isabelle Huppert, culmea, într-o poveste pusă cap la cap de o regizoare cu origini românești, Eva Ionesco. În 2021, Ana a fost numită una dintre revelațiile anului de către Academia Premiilor César, așa că nu e de mirare că succesul ei continuă să fie în plină ascensiune.

Așa cum povestește Alexandrei Tănăsescu, într-un interviu realizat în Paris, în iulie 2021, Anamaria s-a născut într-un sat din Bacău, unde a locuit cu bunicii, până la vârsta de șase ani. Înainte de a începe școala, părinții, deja stabiliți în Paris, au luat-o alături de ei.


Aici tânăra a învățat franceza și a mers pe propriul drum, fără să-și uite originile românești: „Pentru noi e important să ne păstrăm rădăcinile, legătura cu familia rămasă în România. E normal să continuăm să vorbim limba română, ca să putem comunica cu bunicii, cu rudele.”

Visează la o carieră la Hollywood, dar i-ar plăcea să facă și filme românești. Momentan încă locuiește cu părinții și nici nu s-ar muta singură până la 25-26 de ani. În afară de film, colaborează cu case de modă celebre, cum ar fi Chanel, cei care o îmbracă pentru toate evenimentele importante. Întreaga ei poveste o poți citi aici, iar noi abia așteptăm să descoperim unde o va duce destinul pe românca-franțuzoaică talentată.


Vrei să fim prieteni?

Abonează-te și rămâi conectat cu cele mai hot subiecte din muzică și entertainment.