Cool Stuff

Andreea Raicu a lipsit din online timp de 10 zile. Vedeta povestește ce a învățat

Andreea Raicu a început 2022 cu o pauză de social media.

Vedeta a plecat în vacanță în Thailanda, unde a luat decizia de a sta 10 zile fără timp petrecut în online. Ea a notat experiența ei atât pe blogul personal, cât și pe pagina ei de Instagram.

Totul a început în clipa în care Raicu a scris lucrurile pe care le-a învățat în cadrul unei conferințe de dezvoltare personală. „Mai întâi vom suferi de FOMO și după vom tânji dupa JOMO, spunea în urmă cu mulți ani, înainte să înceapă toată acestă nebunie cu Social Media, la o conferință, un speaker despre aceste concepte total noi atunci. Acum cred că știm cu toții ce înseamnă:

  • FOMO - the fear of missing out - ca o maladie de care cea mai mare parte din noi a fost atinsă și care nu ne lasă să ne bucurăm de ce avem pentru că ne dorim mai mereu ce au alții
  • JOMO - the joy of missing out - un concept care timid își face loc în viețile unora dintre noi.

Eu una mă regăsesc în ceea ce am auzit la acea conferință. Ani buni am suferit de FOMO, iar acum sunt bucuroasă că am ajuns la JOMO”, a notat Andreea.


Ea a povestit cum este în vacanță, unde, după un an intens, și-a propus să petreacă cât mai puțin timp folosind telefonul, chiar dacă se simte tentată să facă mereu poze și să se uite pe Instagram la ce fac alții.

De fapt, adaugă vedeta, ea nu are niciun fel de curiozitate în legătură cu viețile altora, știrile care curg în feed sau alte evenimente, deoarece nu simte că pierde ceva. „Vreau să mă bucur de prezent, de oamenii de lângă mine, de minunile pe care le văd în fiecare zi și mai ales de mine”, continuă Raicu.

Zis și făcut. Zece zile mai târziu, Andreea povestește cum a fost această pauză din lumea virtuală.


„10 zile de timp cu mine și pentru mine, cu cei de lângă mine, prezentă în fiecare moment, în realitatea mea, nu în cea virtuală, pentru care am ajuns să trăim cei mai mulți dintre noi, mult prea atenți să facem mereu alegerile care să ne arate cât mai „bine” în ochii celorlați, mult prea preocupați să postăm doar acele imagini care „spun” despre noi că avem viața perfectă.

10 zile în care m-am oprit și mi-am întors atenția din exterior, la interior, acolo unde este totul. Acolo unde sunt răspunsurile la orice întrebare pe care o ai legată de ce ai nevoie, ce simți și ce ar trebui să faci. Acolo unde se află forța fiecăruia dintre noi, echilibrul, și mai ales dragostea, puterea și încrederea că alegi să-ți trăiești viața pentru tine și nu pentru ceilalți.

M-am oprit din a poza și posta la tot pasul cadrele care mi se păreau interesante, frumoase sau speciale, perfecte pentru a strânge miile de LIKE-uri atât de dorite de cei mai mulți. M-am bucurat de mâncare fără să o pozez, dar să o simt cu adevărat, de apusurile atât de spectaculoase, de marea atât de albastră și de nisipul ireal de alb si fin”, a scris Andreea Raicu pe blogul ei.


Sună foarte bine exercițiul pe care l-a făcut și ar fi interesant să-l încercăm și noi. Cum ți se pare?

Vrei să fim prieteni?

Abonează-te și rămâi conectat cu cele mai hot subiecte din muzică și entertainment.