Cool Stuff

Tot ce trebuie să știi despre „Prima Felină a Statelor Unite”, pisica adusă la Casa Albă de soția lui Joe Biden

Jill Biden, soția președintelui Statelor Unite, a prezentat-o lumii pe Willow, pisica care locuiește acum în Casa Albă.

Joe Biden şi soţia sa au adus la Casa Albă un nou animal de companie, o pisică pe nume Willow.

Ea a fost prezentată lumii pe contul de Twitter al lui Jill Biden și a strâns rapid peste 200.000 de aprecieri.

Iată tot ce trebuie să știi despre „Prima Felină a Americii”: 

În primul rând, numele este inspirat după cel al orașului natal al primei doamne, Willow Grove (Pennsylvania). Are doi ani și a cucerit-o pe Jill Biden când i-a întrerupt un discurs la un eveniment de campanie. 

Până acum, soții Biden au fost mereu acompaniați la Casa Albă de unul dintre câinii lor: un ciobănesc german pe nume Champ, care a murit anul trecut din cauza vârstei înaintate;  Commander și Major, acesta din urmă find trimis înapoi la ţară din cauză că nu s-a adaptat în mediul de la Casa Albă.

Willow este prima pisică care ajunge la Casa Albă, de la India, pisica lui George W. Bush. Însă, la Casa Albă au existat mai multe pisici de-a lungul timpului. De exemplu,  Abraham Lincoln a avut două pisici, Tabby și Dixie. Iar Bill Clinton l-a avut pe Socks, care a devenit atât de popular că a apărut și într-un joc video „Socks the Cat Rocks the Hill”. 

Revenind la Willow, ea face parte din rasa păr-scurt domestic și, așa cum se poate vedea și în poze, este o tigrată în tonuri de gri şi alb, cu mustăţi lungi şi ochi verzi.

Această rasă este una dintre cele mai populare din Statele Unite, unde trăiesc peste 80 de milioane de astfel de exemplare. Durata lor de viață este în medie de 12-14 ani, dar pot să trăiască chiar mai mult de atât.


Vrei să fim prieteni?

Abonează-te și rămâi conectat cu cele mai hot subiecte din muzică și entertainment.