Kiss Time Out

Cititorii Kiss au decis: „The Notebook” este unul dintre cele mai frumoase filme de dragoste. Ce nu știai despre el

Suntem oficial în luna iubirii (Valentine's Day bate la ușă, iar Dragobetele este după colț) și îți propunem să-ți petreci serile în compania unui film romantic, care să-ți aducă aminte că dragostea trebuie celebrată în fiecare zi și nu doar la ocazii speciale.

Într-un sondaj făcut pe pagina noastră de Facebook, cititorii Kiss au decis că „The Notebook” este unul dintre cele mai frumoase filme de dragoste. Sunt foarte multe producții care reușesc să-ți ajungă la inimă și chiar să-ți smulgă o lacrimă, dar pelicula din 2004, cu Ryan Gosling și Rachel McAdams în rolurile principale, are un loc special în top.

Povestea are acțiunea plasată în Carolina de Nord, în 1940, și urmărește cuplul format din Noah și Allie, de-a lungul anilor. Cei doi trec prin pasiune și dezamăgire, iar în cele din urmă ajung să petreacă 60 de ani împreună. Filmul ne poartă și în bătrânețea lor, când Allie suferă de Alzheimer, iar Noah o ajută să-și amintească trecutul.

Autorul Nicholas Sparks a scris inițial povestea în 1996, într-o carte cu același nume. A devenit rapid cea mai profitabilă adaptare după romanele sale - a generat venituri de peste 115 milioane de dolari, deși filmul a fost realizat cu un buget de 25 de milioane de dolari. Rolul lui Allie a fost primul rol principal pentru McAdams, iar Gosling și-a consolidat locul în inimile femeilor de pe globul pământesc, odată cu personajul său.


Pe lângă faptul că te încurajăm să-l revezi, ți-am pregătit o listă de lucruri interesante pe care poate nu le știai despre film. 

Este bazat pe o poveste reală

Sparks s-a inspirat din povestea bunicilor soției sale de atunci, Cathy. Ea avea o relație foarte apropiată de bunici, așa că atunci când n-au putut veni la nunta lor din 1989, din cauza vârstei, Nicholas și Caty s-au îmbrăcat iar în haine festive și s-au dus la ei acasă, pentru a celebra și alături de ei.

„Deși povestea lor este superbă, ce-mi aduc aminte din acea zi este modul în care se comportau unul cu altul. Modul în care ochii lui se luminau când se uita la ei, cum îi ținea mâna, cum îi aducea ceai sau avea grijă de ea. Îmi aduc aminte că mă uitam la ei și mă gândeam cum după 60 de ani de căsătorie, ei se comportă unul cu altul, așa cum mă comport eu cu soția mea după 12 ore. Ce dar frumos ne-au oferit, m-am gândit, să ne arate în prima zi a căsniciei noastre că dragostea adevărată durează mereu”, a notat scriitorul.


Există o continuare

În 2003, Sparks a publicat „The Wedding”, ca o continuare la povestea din „The Notebook.” Cartea spune povestea lui Jane, fiica lui Allie și Noah, în timp ce se îndrăgostește de un bărbat pe nume Wilson.

Ryan Gosling a fost ales în rolul principal pentru că nu e frumos

Într-un interviu acordat celor de la Us Weekly în 2012, Ryan a povestit ce i-a spus regizorul Nick Cassavetes când l-a ales pentru rol. „Vreau să joci rolul ăsta pentru că nu ești ca alți actori tineri de la Hollywood. Nu ești frumos, nu ești cool, ești doar un tip normal care arată ușor nebun”, a povestit actorul.


Sărutul din ploaie nu a fost atât de romantic în realitate

„Pur și simplu voiam să plecăm din ploaie. Era incredibil de frig”, a spus McAdams celor de la Life and Style într-un interviu. Practic, rochia și pantofii ei au început să se dezintegreze, după cum povestește chiar ea: „Acea rochie a fost făcută pentru film, dar multe dintre outfit-urile purtate erau din 1940, iar multe s-au dezintegrat. E o scenă în film unde alerg în picioarele goale și asta pentru că după câteva duble, pantofii s-au rupt în picioarele mele.”

Ryan și Rachel au recreat scena sărutului din ploaie

Apropo de scena romantică, cei doi au câștigat „Cel mai bun sărut” în cadrul premiilor MTV Movie Award. Când au urcat pe scenă să-și ridice premiul, actorii au recreat momentul, spre deliciul fanilor.


McAdams a fost făcută pentru acest rol

Foarte multe nume sonore au încercat să obțină rolul lui Allie, cum ar fi: Britney Spears, Reese Witherspoon, Jessica Biel, și Jessica Simpson. „Ne-am întâlnit cu multe actrițe și toate erau bune, cele mai multe dintre ele erau foarte bune. Însă diferența este că toate ne întrebau ce părere avem și eu nu știu nimic despre femei, iar Nick nu știe nici el nimic despre femei.


Așa că am simțit că nu avem ce să oferim și căutam pe cineva care să ne spună ce să facem”, a declarat Goslin la Entertainment Tonight. Totul s-a schimbat în clipa în care Rachel a venit la audiții, a intrat în cameră încrezătoare și nu a pus nicio întrebare. „A început să ofere aceste emoții incredibile”, a recunoscut Ryan. 


Cu toate astea, actrița a recunoscut că a simțit multă presiune să fie bună în acest rol: „La început am pus foarte multă presiune pe mine și am realizat că nu mă ducea nicăieri treaba asta. Eram un munte de stres, dar în cele din urmă personajul mi-a ieșit atunci când era nonconformistă, fără să-i pese ce cred cei din jur și urmărește doar lucrurile pe care le dorește.”


Gena Rowlands este mama regizorului

Gena Rowlands a jucat-o pe Allie bătrână, iar mulți nu știu că este mama regizorului Nick Cassavetes. Ea este o actriță recunoscută, care și-a început cariera în 1950. Interesant este că „The Notebook” nu este singurul film al fiului ei în care a apărut. O mai poți vedea în "„Yellow” (2012), „She's So Lovely” (1997) și „Unhook the Stars” (1996).

Web radios

Vrei să fim prieteni?

Abonează-te și rămâi conectat cu cele mai hot subiecte din muzică și entertainment.