Cool Stuff

Facebook și Instagram s-ar putea închide în Europa, anunțul a fost făcut de Mark Zuckerberg

Totul pare mai mult un șantaj din partea lui Zuckerberg.

Meta ar putea închide Facebook și Instagram în Europa. Nu este un zvon, ci un anunț direct făcut de Mark Zuckerberg în cadrul raportului anual al companiei.

Cauza este conflictul din jurul prelucrării datelor cu caracter personal. Mai exact, Zuckerberg susține că dacă platformei Meta nu i se va oferi opțiunea de a transfera, stoca și utiliza pe serverele americane datele userilor săi europeni, atunci Facebook și Instagram ar putea fi închise în UE.

În același timp, un purtător de cuvânt al Meta a declarat că nu există dorința de a se retrage din Europa, dimpotrivă, dar tot el susține că e nevoie de reguli clare și globale pentru companiile care lucrează cu transfer de date între SUA și UE.  

Până în urmă cu un an, Meta putea transfera date între UE și Statele Unite, dar în iulie 2020, Curtea Europeană de Justiție a anulat tratatul prin care care se putea face acest lucru, din cauza unor încălcări ale regulilor de protecție ale datelor personale. S-a spus atunci că drepturile cetățenilor europeni nu sunt respectate și, drept urmare, companiile americane nu au mai avut permisiunea de a face transfer de date personale între UE și State. 

Purtătorul de cuvânt al Comisiei Europene, Eric Mamer, a declarat că anunțul companiei Meta este foarte recent și momentan, nu există comentarii de făcut, cu toate acestea el a ținut să sublinieze că UE își stabilește legislația ținând cont de valorile europene, de interesele consumatorilor și ale cetățenilor. 

Până una alta, Uniunea Europeană și Statele Unite lucrează la un nou cadru legal care să reglementeze și să permită transferul de date personale de pe servere europene, pe servere americane. 


Vrei să fim prieteni?

Abonează-te și rămâi conectat cu cele mai hot subiecte din muzică și entertainment.