Cool Stuff

Regina Marii Britanii are COVID-19 - cum se simte suverana

Regina Elisabeta a II-a a fost testată pozitiv de COVID-19, așa cum informează Palatul Buckingham.

Suverana în vârstă de 95 de ani are simptome ușoare, asemănătoare unei răceli. Oficialii Palatului au transmis că ea va continua să muncească: „Va continua să primească îngrijire medicală și va urmări toate recomandările doctorilor.”

Cetățenii din UK bolnavi de COVID-19 trebuie să stea în carantină timp de cinci zile, deși guvernul britanic plănuiește să ridice toate aceste restricții săptămâna asta.

Regina este vaccinată cu toate cele trei doze și nu este singura din familia regală care a avut boala - Prințul Charles (73 de ani), cât și soția lui Camilla (74 de ani) au luat virusul. Ea a serbat recent, pe 6 februarie, 70 de ani de domnie.


Elisabeta a II-a a fost sănătoasă mare parte din viață; anul trecut a fost văzută cu un baston, iar în octombrie a petrecut o noapte la spitalul din Londra, pentru o serie de analize. Medicii i-au recomandat suveranei odihnă, motiv pentru care și-a anulat participarea la anumite evenimente importante, cum ar fi COP26, summit-ul climatic organizat la Glasgow în noiembrie.

Luna asta Regina s-a întors la obligațiile sale și a ținut întâlniri, atât față în față, cât și virtuale, cu diplomați, politicieni și ofițeri militari. Pe 29 martie, Regina va organiza la Westminster Abbey o slujbă specială dedicată soțului ei, Prințul Philip, care a murit în aprilie 2021, la 99 de ani. 

În ceea ce privește Jubileul de Platină, celebrarea acestuia va avea loc public între 2 și 5 iunie. 

Vrei să fim prieteni?

Abonează-te și rămâi conectat cu cele mai hot subiecte din muzică și entertainment.