Cool Stuff

Actorul Sean Penn a părăsit Ucraina, a mers pe jos până în Polonia

El a trecut graința cărând materialele filmate pentru documentarul despre războiul din Ucraina.

Actorul și regizorul Sean Penn a părăsit într-un final Ucraina. El se afla în țară încă de dinainte de izbucnirea războiului, deoarece filma un documentar despre situația tensionată dintre Rusia și Ucraina. Proiectul său cinematografic s-a transformat într-unul despre război, filmat la fața locului.  

Însă, după 6 zile de război, el a părăsit Ucraina după un drum istovitor.

Actorul a povestit pe Twitter cum a fost să treacă pe jos granița până în Polonia. 

„Eu și doi colegi am mers kilometri întregi după ce ne-am abandonat mașina pe marginea drumului. În toate mașinile din această fotografie sunt aproape numai femei și copii, mașina este singura lor proprietate de valoare”, a scris Sean Penn pe platforma socială. 

„Regizorul a venit special la Kiev pentru a filma și documenta toate evenimentele care se desfășoară în Ucraina și, în calitate de realizator de documentar, pentru a spune lumii adevărul despre invazia Rusiei în țara noastră”, se arată într-un mesaj scris în ucraineană pe pagina prezidențială în urmă cu câteva zile.

Președinția ucraineană a mai scris și că artistul american dă dovadă de un curaj „care le lipsește multor altora, în special politicienilor occidentali”. Sean Penn nu este pentru prima oară în Ucraina, el mai călătorise aici și în noiembrie anul trecut pentru a se întâlni cu reprezentanți ai armatei.

Actorul are 61 de ani și este câștigătorul a două premii Oscar („Harvey Milk”, „Mystic River”). Documentarul pe care-l filmează în Ucraina este pentru Vice Studios, potrivit NBC News.

Vrei să fim prieteni?

Abonează-te și rămâi conectat cu cele mai hot subiecte din muzică și entertainment.