Kiss Music News

De vorbă cu wrs - din baletul de la Vocea României, pe scenele internaționale

În doar doi ani, wrs s-a transformat din dansator într-un artist complet cu șanse mari de a reprezenta România la Eurovision 2022.

wrs este un artist fresh, cu un vibe foarte exotic / tropical, cu o personalitate bine definită și un stil noncoformist. S-a lansat în muzică în urmă cu 2 ani, cu hitul „Why”, dar întregul său traseu până în acel moment s-a situat în jurul muzicii, iar înainte de lansarea ca artist solo, el a fost dansator pentru artiști faimoși, precum INNA, ANTONIA, Carla's Dreams

Acum el a ajuns în finala Eurovision România 2022, cu piesa „Llamame” și are șanse mari să ne reprezinte țara la Torino. 

Am aflat cum a pornit pasiunea lui pentru muzică și multe alte lucruri interesante despre wrs, chiar de la el.


Povestește-ne cum a început aventura ta cu muzica?

Aventura mea cu muzica are un parcurs cel puțin interesant, căci am început să cânt de mic în corul bisericii, urmând ca apoi să aleg calea dansului, participând la preselecții pentru „Dansez pentru Tine” și „Românii au Talent”. Ulterior am ajuns în baletul „Vocea României”, iar de acolo a început și parcursul meu per se în muzică și din poziția de artist. A urmat apoi povestea SHOT, iar mai apoi a urmat multă muncă în proiectul meu individual. Long story short, cam așa aș descrie aventura mea cu muzica.

Ce așteptări ai de la industria muzicală din România?

Încerc deseori să nu am neapărat anumite așteptări, în legătură cu orice, pentru că prefer să trăiesc în prezent, nu să îmi creez scenarii sau așteptări nerealiste.

Cum te-ai descrie în cel mai sincer mod posibil?

Autentic.


Felul tău de a fi, transmite un vibe foarte exotic / tropical, iar asta se vede și în muzică, videoclipuri și fashion. Cum ai ajuns la acest stil?

Prin multe ore de stat în studio și experimentat diferite stiluri, iar în stilul ăsta tropical, exotic, mă regăsesc cel mai tare. A durat un pic până ne-am găsit, dar și când ne-am găsit a fost dragoste la prima vedere haha. Am avut o perioadă în care am stat doar în studio, vreo jumătate de an, și, motivat de vremea rece de iarnă și de dorința mea de a aduce soarele și căldura în sufletele tuturor, am ajuns pe această direcție care îmi place foarte mult.

Când și cum a apărut dorința de a participa la Eurovision?

Nu a fost ceva premeditat și nici nu păstrasem la sertar piesa special pentru Eurovision. A fost o decizie de moment, pe ultima sută de metri, și mi-am zis de ce nu, could be something fun. Și iată-mă aici, în prag de finală a Selecției Naționale, și pot să spun că drumul până aici, pe cât de dificil a fost din punctul de vedere al pregătirilor și repetițiilor, pe atât de distractiv și cool a fost. Mă bucur mult că am luat decizia de a participa la Eurovision și sper că momentul din finala Selecției Naționale să se ridice la nivelul așteptărilor. Și, de ce nu, să facem mare show și la Torino! 


Ce reprezintă acest concurs pentru tine?

Consider că Eurovision este un concurs în care îmi demonstrez mie, în primul rând, până unde pot să merg la nivel creativ și vocal și, în același timp, îl văd ca pe o responsabilitate mare, că nu e de ici, de colo, să câștigi încrederea publicului și a juriului de specialitate și să fii numit reprezentantul României.

Povestește-mi despre piesa cu care participi - ce te-a inspirat și care este mesajul ei?

Piesa cu care m-am înscris – „Llamame” – are un mesaj simplu: să te accepți pe tine așa cum ești, indiferent ce spun alții. Piesa a fost făcută împreună cu echipa cu care am făcut și „Amore” – Cezar Gună, Alexandru Turcu și Costel Dominteanu – și a ieșit în urma unei dimineți un pic mahmure (haha) dintr-un songwriting camp organizat la munte de colegii de la Global Publishing.


Ce reacții ai primit de la public vis-a-vis de piesa asta?

Am primit reacții cu totul neașteptate, mă bucur enorm să văd cât de apreciată este piesa, iar acest lucru mă motivează și mai tare să dau tot ce am mai bun pe scenă.

Cum te-ai pregătit pentru finala selecției naționale?

Multe, multe ore de repetiții în sala de dans și mult antrenament vocal de tip cardio: în fiecare zi în ultimele săptămâni am ieșit la alergat în Herăstrău și cântam în tot timpul asta. Foarte multă muncă, in a nutshell, dar vă asigur că o să iasă un show foarte cool sâmbătă seara.

Ai o altă melodie favorită din semifinaliștii români?

Îmi place foarte mult piesa lui Gabriel Basco „One Night”.

Ce urmează pentru WRS după Eurovision, cum ți-ai plănuit anul 2022? Ce urmează să auzim despre WRS?

Am foarte multe planuri pentru 2022 și sper că anul ăsta să fie plin de concerte și în ceea ce privește muzica, foarte, foarte multă muzică bună care să aducă vara în playlist-uri indiferent de anotimp.


Vrei să fim prieteni?

Abonează-te și rămâi conectat cu cele mai hot subiecte din muzică și entertainment.