Cool Stuff

În plin conflict ucrainean, Angelina Jolie a ajuns în Yemen, unde vorbește despre criza refugiaților de aici

Angelina Jolie atrage atenția public și despre criza refugiaților din Yemen.

Actrița este prezentă pe Instagram cu unicul scop de a vorbi despre problemele refugiaților din această lume. Vedeta în vârstă de 46 de ani a notat pe rețeaua socială (unde este urmărită de peste 12 milioane de oameni) că a ajuns în Yemen, unde lucrează alături de Agenția Națiunilor Unite pentru Refugiați pentru a oferi ajutor.

„Am aterizat în Aden, unde m-am întâlnit cu familii relocate și cu refugiați, pentru a-mi arăta susținerea pentru oamenii din Yemen. Voi face tot ceea ce pot pentru a comunica de aici pe măsură ce trece timpul.

În timp ce urmărim lucrurile horror care se întâmplă în Ucraina și cerem o încetare imediată a conflictului, sunt aici, în Yemen, pentru a ajuta oamenii care de asemenea au nevoie de pace cu disperare.

Situația de aici reprezintă una dintre cele mai mari crize umanitare din lume, unde, în 2022, un civil este rănit sau omorât la fiecare oră. O economie devastată de război și peste 20 de milioane de oameni care depind de asistență umanitară pentru a supraviețui”, a notat Jolie.


Angelina este de foarte multă vreme o susținătoare a oamenilor din Yemen și a conectat criza de aici cu situația devastatoare din Ucraina, și a cerut compasiune pentru oamenii afectați de ambele conflicte.

„Săptămâna asta, peste 1 milion de oameni au fost nevoiți să părăsească Ucraina din cauza războiului groaznic de aici. Dacă învățăm ceva din situația asta șocantă, este că nu putem fi selectivi în ceea ce-i privește pe cei care au nevoie de susținere sau de protejarea drepturilor. Toată lumea are nevoie de aceeași compasiune. Viețile victimelor civile de peste tot din lume au aceeași valoare. După șapte ani de război, oamenii din Yemen au nevoie de protecție, suport și, mai presus de toate, pace”, a continuat actrița.


De la declanşarea războiului în 2014, rebelii houthi, apropiaţi de Iran, au preluat controlul progresiv asupra unei mari părţi din nordul Yemenului, cu excepţia Marib. Pierderea acestei provincii strategice ar fi un dezastru pentru guvern şi pentru aliatul său saudit. Zeci de mii de persoane, majoritatea civili, au fost ucişi, şi milioane de oameni au fost strămutaţi, conform organizaţiilor internaţionale.


Vrei să fim prieteni?

Abonează-te și rămâi conectat cu cele mai hot subiecte din muzică și entertainment.