Kiss Time Out

Restricțiile anti-COVID din România au fost suspendate - ce înseamnă asta pentru concerte, festivaluri și going out

După doi ani de stare de alertă, astăzi este prima zi în care revenim la normalitate, deși pandemia nu a dispărut total.

Astăzi, 9 martie, este prima zi din ultimii doi ani fără stare de alertă în România și fără măsuri de restricție. Asta nu înseamnă că virusul nu mai este printre noi. Chiar și așa autoritățile au decis că de astăzi putem intra în normalitate.

Ce înseamnă asta mai exact?

În primul rând că purtarea măștii, inclusiv în spațiile închise, nu mai este obligatorie, ci doar recomandată. Nu mai trebuie certificat verde pentru acces la mall, în instituții sau la restaurant

Iată și ce înseamnă intrarea în normalitate pentru concerte, festivaluri și going out: 

- Activitățile culturale, științifice, artistice, sportive sau de divertisment în spații închise se pot organiza fără restricții

- Cluburile se redeschid, se pot organiza nunți și botezuri fără ca participarea și numărul de invitați să fie limitate în vreun fel

- Concertele, demonstrațiile, mitinguri și alte tipuri de întruniri se pot organiza fără restricții: cu orice număr de participanți, fără obligativitatea purtării măștii, fără test covid la intrare sau dovada vaccinării sau a trecerii prin boală. 

- Barurile, restaurantele, cafenelele și localurile de orice fel pot rămâne deschise și după ora 22:00

Chiar dacă s-a renunțat la orice măsură de restricție, e bine ca măcar o perioadă să rămâi precaut și să porți mască în locurile aglomerate. Mai ales că Ministrul Sănătații a declarat că nu poate oferi un „răspuns foarte concret” la întrebarea de ce au fost ridicate toate măsurile de restricție brusc și nu treptat.   

În cei doi ani de pandemie, au fost anulate sute de concerte și festivaluri. De asemenea, bilanțul COVID-19 în România până în prezent arată astfel: 

2.776.910 de cazuri de COVID – 19

2.606.660 de pacienți declarați vindecați

64.094 de decese



Vrei să fim prieteni?

Abonează-te și rămâi conectat cu cele mai hot subiecte din muzică și entertainment.