Cool Stuff

Peste 4.5 milioane de lei au fost strânși în urma concertului We Are ONE

Cel mai mare concert caritabil din România și-a atins scopul, dar ne-a arătat încă o dată că suntem un popor deosebit.

În aceste vremuri apăsătoare, WE ARE ONE a oferit un pic de speranță și a arătat încă odată întregii lumi că ucrainenii au în poporul român un prieten pe care se poate baza

Cel mai mare concert caritabil din România a fost un adevărat maraton de momente muzicale și de mesaje de susținere. Timp de 8 ore, pe scena de pe Arena Națională au urcat și au cântat peste 40 de artiști internaționali și din România

De asemenea, peste 35.000 de oameni au înfruntat frigul pentru a-și arăta solidaritatea cu poporul ucrainean care în această perioadă trece printr-o grea încercare și trăiește o adevărată dramă. 


Peste 4,5 milioane de lei au fost strânși în urma concertului caritabil din biletele vândute pe platforma SAGA Festival, SMS-uri și transferuri bancare direct către Crucea Roșie, dar și toate încasările de publicitate obținute pe perioada transmisiunii LIVE, pe care PRO TV le donează integral. Banii strânși în urma organizării evenimentului WE ARE ONE vor fi donați către Crucea Roșie Română pentru sprijinirea poporului ucrainean.

În prima parte a evenimentului gazdele care au întreținut publicul și care au prezentat artiștii au fost Ana Moga și Dan Fințescu, DJ-ii Kiss Fm. 


De la ora 16:00 și până la lăsarea întunericului, undeva după ora 19:00, pe scenă au cântat artiști din toate genurile, de la wrs (artistul care va reprezenta România la Eurovision), Olivia Addams, Emma, Otilia, Adda, la Les Elephants Bizarres, Coma, Bitza, Vunk, Ami, Sasha Lopez sau Andia, dar și Alina Eremia, Dirty Nano, Manuel Rivia, Lidia Buble, Antonia, CTC sau Delia. 


După ora 19:00, Andreea Esca și Andi Moisesc au preluat ștafeta de gazde ale evenimentului. Ei i-au făcut intrarea și celui mai așteptat artist, DJ-ul olandez Armin Van Buuren, care și-a început show-ul cu un mesaj puternic pentru poporul Ucrainei:

„Poate nu astăzi, poate nu mâine, dar într-o zi ne vom întoarce victorioși pe pământurile noastre. Suntem vecini, nu suntem separați de granițe, ci legați de o forță invizibilă. O lumină care strălucește în inima fiecăruia dintre noi. Suntem un singur popor, cu o singură inimă, cu un singur scop, cu un singur țel și acesta este să ne ridicăm din nou.”


Invitata de onoare din cadrul evenimentului a fost Jamala, fostă câştigătoare Eurovision și refugiată din Ucraina. Soțul ei se află în continuare în Ucraina, iar ea a fugit din calea războiului împreună cu cei doi copii ai lor.

Piesa prin care a câștigat Eurovisionul se numește „1944” și este extrem de actuală în contextul conflictului armat din Ucraina, ea fiind despre război și invadatori. Pe aceasta a câtat-o cu multă emoție și cu steagul Ucrainei în mână pe scena de la WE ARE ONE, în fața a 35.000 de oameni. 


Cu lacrimi în ochi ea a mulțumit românilor pentru tot ce au făcut și fac pentru refugiații ucraineni și pentru sprijinul pe care-l arată față de întregul popor ucrainean. 

Au urmat Horia Brenciu, cu un moment spectaculos și plin de emoție. Și foarte frumoase și apreciate la maximum de public au fost și concertele susținute de Andra, Carla's Dreams, Irina Rimes, Vama, INNA, Guess Who.


Mesajul de pe scenă al Irinei Rimes a fost:

„Dacă există ceva mai prețios în lume, acest lucru este pacea, și astăzi n-o avem, iar muzica este cea care trebuie să aducă pace, pentru că muzica este cea care trebuie să transmită iubire” 


După Feli, Spike și Grasu XXL, pe scenă a urcat și britanicul Tom Odell. Piesa lui, „Another Love”, a devenit imnul celor care cer în stradă, zilele acestea, încetarea războiului din Ucraina, în toate marile orașe din lume.

Cu o zi înainte de WE ARE ONE, Tom Odell a fost prezent și la matinalul Kiss Fm, Foarte Bună Dimineața!, și a și susţinut un mini concert pentru refugiați ucraineni din Gara de Nord. De asemenea, el a și făcut voluntariat în Gara de Nord timp de o zi întreagă, a ajutat să sorteze donații și a vorbit cu oamenii.  


Trupa Voltaj a fost cea care a încheiat cel mai mare concert caritabil din România, undeva după ora 23:00, după mai bine de 8 ore de concerte și de mesaje de susținere pentru ucraineni și Ucraina. 


Un mesaj care a fost repetat de majoritatea artiștilor care au urcat pe scenă a fost cel devenit salutul acestor zile:

„Slava Ukraini!”

Peste 11 milioane de oameni din România și din străinătate au urmărit transmisia live WE ARE ONE pe toate canalele digitale, radio și TV.

Zeci de companii, furnizori și sponsori s-au alăturat organizării evenimentului și au contribuit pentru a veni în sprijinul celor care au mare nevoie de ajutor în aceste momente extrem de dificile. Cei care își doresc să ajute pot face în continuare donații către Crucea Roșie Română - buton special WE ARE ONE, aici, în conturile organizației sau prin SMS, la 8825, cu textul “ONE”. WE ARE ONE este o campanie inițiată de SAGA FESTIVAL, PRO TV, KISS FM și Primăria Municipiului București pentru poporul ucrainean.


Vrei să fim prieteni?

Abonează-te și rămâi conectat cu cele mai hot subiecte din muzică și entertainment.