Kiss Music News

Mesajul puternic al lui Tudor Chirilă de pe scena WE ARE ONE: „Nu ajutăm ucraineni, ajutăm oameni, fraţilor!”

Un răspuns pentru toți internauții care întreabă peste tot pe social media de ce ajută românii ucraineni.

Trupa VAMA a făcut parte din line up-ul pentru cel mai mare concert caritabil din România, WE ARE ONE, în urma căruia s-au strâns peste 750.000 de euro pentru refugiaţii ucraineni.

Însă, în afară de momentul muzical de pe scenă, Tudor Chirilă a ținut și un discurs cu un mesaj puternic, dedicat mai ales internauților care zilele astea tot întreabă pe social media de ce românii îi ajută pe ucraineni și nu pe românii săraci.  

Iată ce a spus Chirilă de pe scena WE ARE ONE: 

„Noi suntem VAMA şi vă mulţumim că sunteţi în seara asta aici. Mulţumim tuturor artiştilor care s-au urcat pe scenă în seara asta. Cel mai mare criminal din istorie a fost, după părerea mea, Iosif Vissarionovici Stalin, care a spus că, după un milion de morţi, e statistică. În Ucraina avem peste un milion de refugiaţi. Deci, din punctul de vedere al lui Stalin, ei sunt statistică, ei nu contează, sunt numere! Stadionul ăsta, pentru ei, e un număr. 3 milioane de români au fost deportaţi în timpul sovietizării României. E bine să ştim lucrurile astea, pentru că istoria înseamnă şi trecut, nu doar prezent. Iar cine spune că de ce sunt ajutaţi acum ucrainenii... Nu-i adevărat, 350.000 de români au dat bani pentru un spital, Dăruieşte Viaţă, Spitalul Marie Curie. Dar, în acelaşi timp, noi nu ajutăm ucraineni, noi ajutăm oameni, fraţilor! Sunt oameni!”

Momentul a fost foarte apreciat de public, care l-a aplaudat puternic pe Chirilă. 


VAMA a interpretat piesa „Dumnezeu nu apare la știri”, apoi a trecut la celebra piesă „Epilog”, înainte de care Tudor Chirilă a vorbit din nou publicului:

„Credem, în continuare, că iubirea este singura benzină, singurul motor care poate să împingă lumea asta înainte şi noi, românii, credem că ştim foarte bine ce înseamnă să nu te iubească cei care ne conduc. Noi ştim asta. Aşa că acum trebuie să ne gândim la nişte oameni care nu sunt iubiţi şi care nu mai au nici casă, nici ţară. Războiul nu e o soluţie. N-a fost niciodată. Din păcate, va trebui să mai aşteptăm până să nu mai fim statistici, şi să fim destine. Şi oameni.”

Concertul We Are One, iniţiat de SAGA Festival, ProTV, KissFM şi Primăria Municipiului Bucureşti şi prezentat de Andreea Esca, Andi Moisescu, Ana Moga şi Dan Finţescu, a reunit artişti români şi internaţionali.  


Vrei să fim prieteni?

Abonează-te și rămâi conectat cu cele mai hot subiecte din muzică și entertainment.