Cool Stuff

Benedict Cumberbatch își dorește să ofere cazare refugiaților ucraineni în Marea Britanie

Benedict Cumberbatch continuă să fie implicat în situația refugiaților din Ucraina.

Actorul celebru profită de orice ocazie pentru a trage un semnal de alarmă asupra războiului care se produce în Ucraina din cauza Rusiei. 

Pe covorul roșu de la premiile BAFTA din Londra, unde producția în care joacă, „The Power of the Dog”, a luat premiul pentru „Cel mai bun film”, el a spus că vrea să „creeze un refugiu” pentru refugiați și să se implice în programul guvernului britanic prin care aceștia să primească cazare în UK.

„Sunt timpuri șocante pentru a fi european, la două ore și jumătate de zbor față de Ucraina, și este ceva care ne copleșește. Toți trebuie să facem ceva mai mult decât să purtăm o insignă. Trebuie să donăm și trebuie să punem presiune pentru politicienii noștri pentru a crea un fel de refugiu pentru oamenii care suferă.

Toți trebuie să facă tot ceea ce pot. Există un număr record de oameni care au spus că vor lua refugiați în casele lor și sper ca și eu să fac parte dintre ei”, a spus Benedict celor de la Sky News, în timp ce purta o insignă cu steagul Ucrainei în piept.


În Marea Britanie, cei care vor ține în propriile case, timp de șase luni, o familie de refugiați, vor primi 350 de lire lunăr din banii guvernului; cei interesați se pot înregistra de azi. 

Nu este prima oară când Cumberbatch a atras atenția asupra acestei crize - când a primit o stea pe Hollywood Walk of Fame a ținut un discurs în care a vorbit despre problema războiului și a refugiaților și același lucru l-a făcut și la Festivalul de Film din Santa Barbara, unde a ținut la piept steagul Ucrainei, în semn de suport pentru țară.

Vrei să fim prieteni?

Abonează-te și rămâi conectat cu cele mai hot subiecte din muzică și entertainment.