Kiss Music News

De vorbă cu IRAIDA: „Sunt un om foarte direct, uneori violent de sincer, cu multă iubire de oferit”

IRAIDA este pe un drum sigur spre podium ca scriitoare, compozitoare și cântăreață.

La momentul actual IRAIDA are un portofoliu frumos de artiști pentru care a compus, printre care se numără INNA, SICKOTOY, Alexandra Stan, NOSFE, Karmen, Lariss, Ruby, Iuliana Beregoi, Andia și mulți alții.

Înfășurată de o personalitate puternică mereu obține ce își propune. Ultimele ei lansări constau într-o colaborare cu Manuel Riva pentru piesa „Modern Love” și piesa „Hexes & Exes” din cadrul The Session.  În spate mai există lansări solo cu videoclip precum „Labirint”, „Lava”, „Higher”, „Designed” și multe altele.

Am stat de vorbă cu IRAIDA, ca să aflăm mai multe despre ea, ca artistă, dar și pentru a vedea ce mai pregătește pentru următoarea perioadă. 


Povestește-ne cum a început aventura ta cu muzica, dar și ce altceva ai fi făcut dacă nu te apucai de muzică? 

Cred că a început indirect, când eram bebeluș și îmi punea mama muzică clasică pe casetofon. Aventura mea conștientă și directă cu muzica a început pe la 4-5 ani, când învățam cu mama să cânt la pian linia melodică de la „Silent Night”, pentru o serbare, și încercam să o conving că ar trebui să sune altfel.

Cum te-ai descrie în cel mai sincer mod posibil? Și cum ți-ai descrie muzica?

Sunt un om foarte direct, uneori violent de sincer, cu multă iubire de oferit și sete de a deveni în fiecare zi cea mai bună versiune a mea. Toate astea se regăsesc și în muzica mea. 


Ce așteptări ai de la industria muzicală din România? Există anumite aspecte care ai vrea să se schimbe? 

 Am învățat să nu am așteptări, dacă nu am control. Însă, dacă prin muzica mea și ce ține de mine pot schimba ceva, o să fiu cea care va merge până în pânzele albe.  

Care este piesa care te definește, care vorbește cel mai mult despre tine? 

IRAIDA - Gânduri


Care este cea mai mare teamă a ta și cum te-a afectat războiul din Ucraina? 

Fricile mele sunt direct proporționale cu întâmplările din viața mea și goals-urile pe care le-am atins sau nu. Încerc să nu le bag în seamă, dacă nu mă învăluie total și prefer să nu le fac o parte din viața mea de zi cu zi pe cât posibil. Nu e un secret faptul că artiștii sunt extrem de empatici, ne afectează orice lucru sau situație care nu este pe aceeași vibrație cu noi. Cu atât mai mult, ceva legat de lumea întreagă...

Ce ai schimba la tine? 

Nimic. Mă bucur de călătoria asta cu bune și rele. 


Pe cine admiri cel mai mult? 

Părinții mei. Magia mamei și puterea de muncă insuflată de tata sunt „lucrurile” mele cele mai de preț.

În afară de cariera muzicală, care este cea mai mare realizare din viața ta? 

Că am rămas în continuare om, chiar dacă ar fi fost mai la îndemână să nu.

Povestește-ne un pic despre tatuajele tale, care este primul pe care l-ai făcut, ce reprezintă și ce semnificație are pentru tine? Care este ultimul pe care l-ai făcut și ce semnificație are pentru tine? 

Oh, tre’ să fac o călătorie în timp, brb. Haha. Primele au fost câteva pe degete. Unul dintre ele reprezentând familia mea, altul ceva religios și al 3-lea pur estetic.

Ultimele pe care le-am făcut au legătură cu personalitatea mea: un soare și o lună. Îmi place să îmi amintesc că orice lucru luminos are și părți rele, și orice lucru învăluit în întuneric are și părți bune.


Ce ne poți spune despre muzica nouă pe care o pregătești pentru acest an? Cu ce artist din România ți-ar plăcea cel mai mult să colaborezi? 

Poate e un pic cliché, dar aș vrea să las muzica să vorbească. Eu continui să scriu din suflet și experiențele mele. Tot ce îmi doresc este să ajungă la cât mai mulți oameni care vibrează cu mine. Sunt mulți artiști cu care mi-ar plăcea să colaborez, cred că cea mai interesantă experiență ar fi cu Subcarpați.

Vrei să fim prieteni?

Abonează-te și rămâi conectat cu cele mai hot subiecte din muzică și entertainment.