Kiss Music News

Ed Sheeran a câștigat procesul în care era acuzat că a plagiat melodia „Shape Of You”

Ascultă și tu cele două melodii și spune-ne ce crezi.

Ed Sheeran a trecut printr-un proces în care a fost acuzat de plagiat pentru melodia „Shape Of You”. Din fericire, el a ieșit învingător, printr-o decizie judecătorească comunicată pe 6 aprilie.  

Sheeran a fost învinuit de către Sami Chokri și Ross O'Donoghue că ar fi copiat bucați din piesa lor „Oh Why”, dar judecătorii britanici au decis că orice asemănare cu acea melodie, lansată în 2015, nu este suficientă pentru a fi considerată plagiat. Astfel, Înalta Curte de Justiție din Londra a respins procesul demarat de cei doi compozitori.

În decizie se arată că Sheeran nu a copiat nici intenționat, dar nici involuntar o parte din linia melodică a cântecului „Oh Why” atunci când a înregistrat hitul „Shape of You”, în 2017.

De asemenea, judecătorul a mai subliniat că deși există anumite asemănări între cele două melodii, există și diferențe semnificative.


Mai mult, Ed Sheeran a negat că ar fi știut de existența piesei „Oh Why” înainte de a scrie versurile pentru „Shape Of You”. 

Albumul care conține piesa „Shape Of You” i-a adus lui Ed Sheeran titlul de cel mai bine vândut artist din lume în anul 2017. 

Iată cum sună și piesa despre care se spune că Sheeran ar fi plagiat-o pentru super hit-ul său.  


Vrei să fim prieteni?

Abonează-te și rămâi conectat cu cele mai hot subiecte din muzică și entertainment.