Kiss Music News

Legendara trupă Pink Floyd lansează primul cântec după o pauză de 28 de ani, pentru a veni în ajutorul Ucrainei

La miezul nopții, nostalgicii muzicii rock de calitate vor avea parte de o surpriză - Pink Floyd lansează primul cântec după o pauză de 28 de ani.

Când nimeni nu mai spera la așa o veste, trupa a surprins o lume întreagă. Artiștii au lansat ultima oară melodii împreună în 1994, când au scos pe piață albumul „The Division Bell.”

Noua melodie se numește „Hey Hey Rise Up”, iar toate încasările vor merge direct către Ucraina.

David Gilmour și Nick Mason s-au reunit cu basistul Guy Pratt și clăparul Nitin Sawhney, în timp ce solist este Andriy Khlyvnyuk, din cadrul trupei ucrainene Boombox.

Cântecul a fost înregistrat săptămâna trecută în hambarul lui Gilmour, iar vocea lui Khlyvnyuk a fost luată dintr-o postare de-ale sale de pe Instagram, când cântă o melodie de protest, „The Red Viburnum In The Meadow”, în piața Sofiyskaya din Kiev.

Numele cântecului semnat Pink Floyd este luat din ultimele versuri ale melodiei ucrainene, care se traduc așa - „Hey Hey Rise up and rejoice.”


„Noi, la fel ca mulți alții, am simțit furia și frustrarea acestui act malefic al invaziei unei țări democratice, independente și pașnice, unde oamenii săi sunt omorâți de una dintre cele mai mari puteri ale acestei lumi”, a spus Gilmour, care are o noră și nepoți din Ucraina.

David a povestit cum în 2015 a cântat alături de BoomBox în clubul Koko din Londra, dar fără Andriy, deoarece el avea probleme cu viza și nu a mai putut ajunge. „Recent, am citit că Andriy a părăsit turneul mondial alături de Boombox și s-a întors în Ucraina, unde s-a alăturat forțelor armate terestre.

Apoi am văzut acest video incredibil pe Instagram, unde el stă într-o piață din Kiev, unde este acest dom superb, în timp ce cântă într-un oraș fără niciun zgomot de fundal și fără trafic, din cauza războiului. A fost un moment fantastic care m-a făcut să-mi doresc să-l transpun într-o piesă”, a continuat chitaristul.


Între timp, Andriy a fost lovit pe front, dar Gilmour a reușit să vorbească cu el de pe patul din spital.

„I-am cântat puțin din piesă, de pe telefon, iar el mi-a dat binecuvântarea. Amândoi sperăm să facem ceva live împreună. Sper ca piesa să se bucure de susținere și publicitate la nivel global. Vrem să strângem fonduri pentru ONG-uri și să ridicăm moralul oamenilor. Vrem să ne arătăm susținerea față de Ucraina și vrem să demonstrăm că majoritatea lumii crede că ceea ce se întâmplă este profund greșit și anume ca o super putere să invadeze o un stat democratic.”


Vrei să fim prieteni?

Abonează-te și rămâi conectat cu cele mai hot subiecte din muzică și entertainment.