Cool Stuff

Actorul Liev Schreiber se află în Ucraina pentru a-i ajuta pe civilii de acolo

Bunicii săi erau ucraineni.

După Sean Penn, un alt actor american se implică trup și suflet în războiul din Ucraina. Este vorba de Liev Schreiber, ai cărui bunici erau ucraineni.

El se află de mai bine de o săptămână în Ucraina, alături de ONG-ul Blue Check Ukraine, care depune eforturi pentru a oferi sprijin financiar oamenilor din Ucraina.

Înainte de asta, Liev  a petrecut o săptămână într-o bucătărie din Polonia, unde a gătit pentru 1500 de refugiați care au fugit din calea războiul din Ucraina.

El se află acum într-un hotel din centrul oraşului Lviv, de unde a vorbit cu BBC despre implicarea sa. 

 

Schreiber a povestit că s-a hotărât să ia atitudine și să facă ce poate pentru a ajuta direct de la fața locului, din Ucraina,  după „aproape o lună de depresie”, cauzată de urmăritul știrilor despre război, de pe canapeaua de acasă.   

Bunicii lui Schreiber erau ucraineni şi el a descris SUA ca o naţiune de nepoţi.

„Aproape toţi suntem nepoţi de imigranţi. Cred că toţi ar trebui să recunoaştem că suntem mai înrudiţi decât nu suntem. Slavă Ucrainei - Trăiască Ucraina!”, a spus el printre altele. 

Iată ce a spus Liev Schreiber pentru BBC despre ce face în Ucraina și despre cât este de important ca lumea să se implice și să nu închidă ochii la ce se întâmplă acolo: 


Vrei să fim prieteni?

Abonează-te și rămâi conectat cu cele mai hot subiecte din muzică și entertainment.