Cool Stuff

Regina Angliei a împlinit 96 de ani: cum își celebrează ziua de naștere

Regina Elisabeta a II-a a împlinit 96 de ani și va serba în liniște, la moșia Sandringham.

Cu o zi înainte de aniversare, Familia Regală a postat pe Instagram un portret cu monarhul.

„Fotografia a fost făcută luna trecută la Windsor Castle. Regina apare în compania celor doi ponei ai săi, Bybeck Katie și Bybeck Nightingale”, se arată notat pe contul oficial al instituției. În imagine, regina apare îmbrăcată într-un palton verde, în timp ce ține hamurile celor doi cai.


Ea își va celebra ziua în intimitatea familiei sale, la moșia Sandringham, locul unde obișnuia deseori să se retragă, alături de regretatul ei soț, Prințul Philip. Regina va merge la cabana Wood Farm, un sanctuar personal, unde și-a petrecut și primul Crăciun fără soțul ei. În februarie, în cadrul unui rar eveniment public, Regina a mărturisit că Philip a iubit această cabană, deoarece este poziționată în apropierea mării.

Membrii familiei regale au postat mesaje de „la mulți ani” pentru Regină, iar contul oficial al instituției a postat o imagine cu Elisabeta a II-a de când avea doi ani, alături de care i-a notat, pe scurt, povestea.

„Astăzi, când Regina împlinește 96 de ani, împărtășim cu voi această fotografie care a fost făcută când ea avea doi ani. Prințesa Elisabeta, așa cum era numită în acele vremuri, a fost fiica cea mai mare a Ducelui și Ducesei de York și nimeni nu s-ar fi așteptat vreodată de la ea să ajungă Regină. Viața ei s-a schimbat în 1936, atunci când unchiul ei, Regele Edward al VIII-lea a abdicat, iar tatăl ei a devenit Regele George al VI-lea; tânăra prințesă a devenit moștenitoare la tron.

După moartea tristă a tatălui ei, în 1952, Prințesa Elisabeta a devenit Regina Elisabeta a II-a, la vârsta de 25 de ani. Anul ăsta a celebrat 70 de ani pe tron, o premieră în istoria britanică”, se arată scris pe rețeaua socială.


Cu câteva zile înainte de ziua ei, Regina a fost vizitată de Prințul Harry și soția lui, Ducesa Meghan of Sussex.


Într-un interviu acordat recent, Harry a vorbit cu mare drag despre bunica lui și a spus că întrevederea a fost un succes. „A fost minunat să fiu cu ea. M-am bucurat foarte tare să o văd. Este într-o formă foarte bună”, a spus el.

Vrei să fim prieteni?

Abonează-te și rămâi conectat cu cele mai hot subiecte din muzică și entertainment.