Ed Sheeran, clip filmat în zonele bombardate din Ucraina, într-o colaborare cu trupa ucraineană Antytila

Antytila este una dintre cele mai populare trupe din Ucraina, iar în momentul de față membrii ei luptă pe front împotriva invadatorilor ruși.

Share

Colaborarea dintre Ed Sheeran și trupa ucraineană Antytila are o poveste foarte frumoasă și emoționantă, care cu siguranță te va mișca.

În luna martie, Sheeran a organizat un concert caritabil pentru ajutorarea refugiaților ucraineni, iar trupa Antytila, ai cărei membri fac acum parte din armata ucraineană, s-a oferit să cânte via live stream în cadrul acelui eveniment, direct de pe front.

Propunerea nu a fost acceptată pentru că ar fi fost vorba despre cadre militare implicate într-un eveniment caritabil, ceea ce nu ar fi fost ok din punct de vedere etic.

Însă, Sheeran a rămas impresionat de povestea ucrainenilor, care s-au transformat din cântăreți în soldați care luptă pe viață și pe moarte pentru a-și apăra țara. Așa că el le-a propus să facă împreună un remix pentru piesa „2step”, al cărui videoclip original fusese oricum filmat în Kiev, înainte de începerea războiului. 

Iată varianta originală: 


Taras Topolia, solistul în vârstă de 34 de ani al trupei Antytila, a acceptat imediat propunerea lui Sheeran și a compus versurile pentru remix direct de pe front, și tot acolo a și filmat bucata sa din clip. 

Topolia a povestit că mii de ucraineni s-au alăturat armatei de când a început războiul și nu-și doresc decât un lucru, ca războiul să se termine și să fie liberi să danseze din nou cu persoanele pe care le iubesc, întocmai cum spun și versurile din „2step”. 

În prima zi a invaziei, Topolia a fost trezit de sunetul exploziilor și sirenelor antiaeriene din Kiev. Soția și copiii săi s-au urcat în mașină cu ce au apucat și au fugit din calea războiului. El a rămas pentru a-și apăra țara și s-a înrolat în armata ucraineană ca paramedic. Acum, familia sa e în siguranță în Statele Unite, dar va mai dura ceva până când se vor întâlni din nou. 

Despre versurile în ucraineană de pe remixul cu Ed Sheeran, Topolia spune că nu-s doar despre el și povestea sa, ci despre mii de ucraineni care au trecut prin același lucru.

Clipul a fost filmat în 3 locații: Kiev, Irpin și Harkov. Partea în care apare Topolia a fost filmată cu un GoPro pe un drum de lângă Harkov. După 10-15 minute de filmat, el și echipa sa au trebuit să se adăpostească, pentru că era periculos să stea mai mult într-o zonă deschisă, în care trupele rusești sunt încă prezente. 

În celelalte scene din clip apare Oleksii Sokolov, un dansator ucrainean în vârstă de 13 ani. El dansează pe scena Teatrului Academic Lesya Ukrainka din Kiev, dar și printre ruinele Casei Centrale de Cultură din Irpin.

Apoi, clipul prezintă cum o mamă și fata ei fug dintr-un apartament care e zguduit de o explozie, se urc în mașină și pleacă. Într-o pauză de condus, fetița începe să danseze pe un câmp, în timp ce mama ei e vizibil afectată de evenimentele violente prin care tocmai au trecut. Fetița este dansatoarea ucraineană Yaroslava Nefedova.

Abia după aceste momente urmează strofa lui Topolia.

Antytila a dezvăluit și mesajele primite de la Ed Sheeran înainte de apariția acestui remix


Sheeran și Antytila vor dona toate câștigurile din această piesă organizației umanitare Music Saves UA. 

Iată și superbul clip pentru remixul „2step”, filmat în Ucraina:


Share