Cool Stuff

Cea mai populară trupă din Ucraina îi cere lui Ed Sheeran s-o lase să participe la Concert For Ukraine, cu un concert live din Kiev

Pe timp de pace, Antytila ține concerte pe stadioane pline ochi din Ucraina.

De când cu invazia rusească, membrii celei mai populare trupe din Ucraina, Antytila, au lăsat instrumentele muzicale și au pus mâna pe arme pentru a-și apăra țara.

Ei se află în zona Kievului, unde se duc lupte grele. Pe timp de pace concertele Antytilei se țineau pe stadioane pline ochi.

Ucrainenii au aflat de curând că în Marea Britanie se va ține un eveniment caritabil pentru Ucraina, pe scena căruia vor urca mai mulți artiști renumiți, printre care  Nile Rodgers and Chic, Manic Street Preachers, Tom Odell, Ed Sheeran, Camila Cabello, Emeli Sandé, Gregory Porter și Snow Patrol

 Impresionați de acest gest, membrii Antytila au transmis un mesaj video destinat lui Ed Sheeran, în care îi cer să le ofere ocazia de a participa și ei în cadrul evenimentului „Concert For Ukraine”, cu un concert live transmis din Kiev.   

 

„Salut, Ed! Salutări din Kiev! Suntem membrii trupei ucrainene Antytila – una dintre cele mai populare din Ucraina, cu foarte mulți fani în țara noastră, dar și în afară. Pe timp de pace, concertele noastre umpleau stadioane. Războiul ne-a schimbat viețile și acum luptăm cu arme împotriva invadatorilor ruși. Îți mulțumim, ție și tuturor englezilor pentru susținerea pe care ne-o arată. Crede-mă, suntem foarte recunoscători și o să ne amintim întotdeauna ce faceți pentru noi. Azi am aflat despre concertul caritabil pe care-l organizați pentru Ucraina, care va avea loc în Birmingham. Ne oferim să facem o transmisiune live între Kiev și Birmingham, cu trupa Antytila alăturându-se temporar și de la distanță evenimentului. Trupa noastră va cânta din Kiev, un oraș care nu s-a predat și nu se va preda niciodată invadatorilor ruși. Voi veți cânta în Birmingham. Nu ne e frică să cântăm sub amenințarea bombelor. Prin muzica noastră vrem să arătăm întregii lumi că Ucraina este puternică și de necucerit. Vom lupta și vom cânta pentru victorie în fața întregii lumi care ne susține. Pe 29 martie suntem pregătiți.”

Iată mesajul video care a devenit viral, strângând până acum peste 15 mii de likeuri, în doar câteva ore. 


Pe 29 martie, în cadrul Birmingham Resorts World Arena, va avea loc evenimentul „Concert For Ukraine”. Toate încasările vor merge către Comitetul de Urgenţă (DEC) din Ucraina, care permite celor 15 dintre cele mai importante organizaţii caritabile de ajutor din Marea Britanie, printre care și Crucea Roșie UK și Salvați Copiii UK să ofere mâncare, apă, adăpost și asistență medicală refugiaților din Ucraina și din țările vecine. 

Rămâne de văzut dacă Ed Sheeran va accepta propunerea Antytilei, ar fi de-a dreptul spectaculos. 


Vrei să fim prieteni?

Abonează-te și rămâi conectat cu cele mai hot subiecte din muzică și entertainment.