Kiss Music News

Ucraina e favorită la câștigarea Eurovision 2022 - ea participă cu o piesă folk hip-hop, devenită „imn al mamelor” după invazia rușilor

Pentru prima dată în ultimii 30 de ani, Italia găzduiește Eurovision, după ce trupa Måneskin a câștigat anul trecut ediția de la Rotterdam.

 Kalush Orchestra, trupa ucraineană care amestecă muzica folk cu hip-hop-ul, participă la această ediție a Eurovision cu piesa „Stefania”, care a devenit un imn în țara care de mai bine de două luni e devastată de invazia rusească.

„Stefania” a fost scrisă de solistul Oleh Psiuk, ca un tribut adus mamei sale, Stefania, dar de când Ucraina a fost invadată de Rusia, această piesă a devenit un imn al tuturor mamelor ucrainene care își protejează copiii de ororile războiului.  

De asemenea, dintre toate cele 35 de piese înscrise în concurs, „Stefania” este cea mai vizualizată pe YouTube, cu peste 5 milioane de vizualizări.

Într-un interviu, Psiuk a declarat că piesa lor a fost foarte apreciată chiar și înainte de începerea războiului, dar acum se zvonește că Ucraina va câștiga ediția din acest pentru că întreaga Europă este alături de ucraineni în acest conflict. 

Trupa Kalush Orchestra, e compusă din 6 membri, iar ei au primit permisiunea de a călători în Torino pentru a-și reprezenta țara. Unul dintre membrii trupei a rămas în țară pentru a lupta cu rușii. După încheierea Eurovision, restul membrilor trupei vor reveni în Ucraina pentru a-și apăra țara cu arma în mână.

Anul acesta, Rusia a fost exclusă din competiție, din cauza invadării Ucrainei. 

Alți favoriți la câștigarea ediției din acest an sunt Sam Ryder, din Marea Britanie, cu piesa „Spaceman”, dar și italienii de la Mahmood & Blanco, cu piesa „Brividi”.


Vrei să fim prieteni?

Abonează-te și rămâi conectat cu cele mai hot subiecte din muzică și entertainment.