Cool Stuff

Jocul video FIFA nu va mai exista sub această denumire începând cu 2024

Un caz clasic de „nu s-au mai înțeles la bani”...

Jocul video FIFA produs de EA Sports, unul dintre cele mai populare și bine vândute jocuri video din toate timpurile, nu va mai purta acest nume după ediția dedicată anului 2023.

Astfel, FIFA 23 va fi ultimul joc cu acest nume. Bineînțeles, motivul este o neînțelegere la bani. Cei de la EA Sports au cumpărat licența pentru a folosi acest nume pe 10 ani, iar acum, când contractul expiră, FIFA a cerut dublarea taxei anuale de 150 de milioane de dolari pe care o percepe de la dezvoltatorul de jocuri video.

Andrew Wilson, CEO-ul Electronic Arts, a declarat că suma cerută este imensă, având în vedere că FIFA nu oferă nimic altceva decât „patru litere pe partea din față a cutiei”.

Așa se face că începând cu anul 2024, EA Sports va produce un alt joc video de fotbal ce va purta numele de EA Sports FC.

Ce se schimbă și ce rămâne la fel

În mod evident, numele, dar noul joc va avea toate cluburile de fotbal, echipele și stadioanele din toate competițiile importante. În schimb, brandingul se schimbă, iar Cupa Mondială sponsorizată de FIFA va fi eliminată din noul joc.

FIFA, pe de altă parte, caută acum un nou dezvoltator de jocuri video pentru a-și face propria versiune de joc video, având în vedere că, de la lansarea din 1993, jocul video FIFA a generat vânzări de peste 20 de miliarde de dolari.

Nu va fi ușor, pentru că, de exemplu, Premier League și Champions League încă au obligații contractuale față de EA Sports. 


Vrei să fim prieteni?

Abonează-te și rămâi conectat cu cele mai hot subiecte din muzică și entertainment.