Kiss Music News

De vorbă cu artista Eugenia Nicolae, despre calificarea în Selecția Națională Eurovision 2022, colaborări și planurile pe acest an

Artista trăiește și respiră muzică, iar pentru anul acesta a pregătit o mulțime de piese noi compuse și interpretate de ea.

Eugenia Nicolae a ajuns cunoscută publicului român datorită felului creativ prin care îmbină folclorul cu muzica pop. Vocea sa inconfundabilă, care transmite emoție, este dublată de talentul pentru compoziție. Artist complex, Eugenia este cea care își compune propriile piese. Anul trecut a lansat nu mai puțin de 6 piese, dintre care menționăm „Inima n-o mai răbda”, piesă cu care a cucerit inimile oamenilor și piesa „Lie”, alături de Puya. Într-un singur an, a colaborat cu o mulțime de artiști proeminenți din industria muzicală de la noi, precum Randi, Puya, Cazanoi Brothers. De asemenea, a compus o piesă pentru Theo Rose.   

LIE feat. Puya:


Artista trăiește și respiră muzică, iar pentru anul acesta a pregătit o mulțime de piese noi compuse și interpretate de ea. A început anul 2022 în forță, calificându-se la Selecția Națională Eurovision 2022 cu piesa „Doina”, compusă de către artistă alături de Liviu Tănăsoiu, Anatolie Cazanoi și Cezar Cazanoi. Acum a lansat și remixul piesei, iar protagonistul videoclipului este Aris, tânărul dansator care la doar 11 ani a cucerit întreaga țară în finala emisiunii Românii au talent.


Remixul este realizat de RIME, care este și producătorul proiectului Eugenia Nicolae. 

Eugenia, ai parte de o perioadă bună din punct de vedere muzical. Piesa ta, Lie, în colaborare cu Puya, se aude peste tot. Povestește-ne cum ați ajuns să colaborați? Cine a compus Lie? Ați lucrat împreună la piesă?

Dragoș m-a contactat. I-a plăcut proiectul meu, felul în care scriu piesele și a dorit să facem această colaborare. Refrenul piesei este scris de mine; încă din prima sesiune a rămas la fel. Refrenul a stabilit tema piesei, iar Dragoș a fost încântat și am mers pe această direcție. 

Aveți în plan să mai faceți piese împreună?

Da, ne dorim să mai lansăm o piesă împreună, pentru că publicul a reacționat foarte bine ascultând prima noastră colaborare. 

Spuneam că ai avut o perioadă bună și merită menționat că ai început anul în forță, participând la Selecția Națională Eurovision, unde ai ajuns până în semi finală. Cum  a fost experiența?

Intensă! Am muncit foarte mult pentru că am luat decizia de a participa din scurt, mai mult la insistențele prietenilor și a oamenilor care îmi ascultă muzica. Sigur că și eu mi-am dorit și am încercat să pun toată energia în muzica scrisă și în momentele live de pe scenă. A fost o altă experiență din care am învățat mult. 



Vorbește-ne despre piesa Doina, cu care ai participat la Eurovision. 

Din punctul meu de vedere, „Doina" este piesa românilor. Este îmbinarea perfectă a etosului românesc, a culturii și muzicii tradiționale. În același timp am vrut să punem toate elementele populare într-un cadru actual, combinând ritmuri fresh și influențe din muzica pop și rap. Piesa este lansată în colaborare cu prietenii mei Frații Cazanoi, iar producția piesei este făcută de Liviu Tanasoiu, care s-a ocupat și de videoclip. 

Tocmai ai lansat un remix al piesei. Cine a făcut remixul și ce aduce în plus față de original?

Remixul este realizat de producătorul piesei, Liviu Tanasoiu. Față de versiunea originală, este un sound mai minimalist, dar tocmai acest lucru îl face mai ușor de ascultat; energia remixului crește gradual și este numai bun pentru party-uri de vară. 

Ce ne poți spune despre videoclipul piesei remix?

Videoclipul îl are protagonist pe Aris Negoiță, cel care a participat și la filmările clipului oficial Doina. Este foarte talentat și expresiv, vom auzi multe despre acest copil, pentru că pe lângă talent are și o mare determinare. În videoclipul remixului l-am lăsat pe Aris să facă ce vrea, să danseze cum simte și a iesit foarte tare. 



Săptămâna trecută, în cadrul emisiunii Kiss Kiss in the Mix, ai dat play în premieră absolută și refrenului de la o piesă în lucru, „Gura lumii”. Spune-ne mai multe despre acest single.

Gura lumii este o piesă pe care am scris-o am scris-o tot din sufletul meu și este bazată pe experiențele mele de până acum. Este un îndemn pentru toți oamenii de a renunța în a mai face lucruri “pentru a-i mulțumi” pe alții. Eu sunt în acel moment al vieții în care am învățat că eu sunt cea mai importantă; gura lumii nu contează pentru că oricum “nu se oprește niciodată”, așa cum zic și în piesa mea. 

Tot în emisiune ai dezvăluit colegilor de la Kiss FM că lucrezi la o trilogie de piese inspirată de folclorul românesc. Sună interesant, spune-ne mai multe despre asta.

Da, am simțit să fac asta ca o întoarcere în propria mea copilărie și ca un omagiu adus acestor mari interpreți. Când eram mică am crescut cu muzica lor în casă și pe unde m-a dus viața, cântecele acestea le-am avut mereu ca o amprentă, m-am identificat cu ele. Am preluat doar mici frânturi din piesele originale, dar am păstrat mesajul și starea inițială a pieselor. Bineînțeles, am readus tot sound-ul în prezent; atât ca linii melodice, text și producție. 



Toată lumea te știe în ipostaza de cântăreață, însă puțini știu că tu compui, atât pentru tine, cât și pentru alți artiști. Știm de exemplu că ai compus o piesă pentru Theo Rose, spune-ne ceva despre această piesă.

Am scris 2 piese pentru Theo Rose, următoarea probabil că va fi lansată în curand. Lele, dorule a fost prima piesă care a ajuns la Theo. Am scris piesa inițial pentru mine, doar că la un momentat dat eu nu m-am mai regăsit în acea piesă, iar Theo a fost super încântată când a ascultat-o. Nici nu am stat prea mult pe gânduri; ea a vrut piesa, eu eram bucuroasă că ajunge la ea și așa s-au legat lucrurile și pentru următoarea piesă. Momentan ne calcă pragul studioului foarte mulți artiști, unii chiar dintre cei pe care eu îi urmăream de mică. Vor să le scriu muzică și este un sentiment de mare fericire să mă întâlnesc în astfel de ipostaze cu artiștii copilăriei mele. Abia aștept să se lanseze piesele și să le asculte cât mai multă lume.


 
Cum te simți când compui pentru alți artiști? 

Am alte premise; e un exercițiu super interesant să te pui în pielea altui cântăreț. Nu este mereu ușor, dar este frumos. Înainte de a începe să scriu pentru alți artiști stăm foarte mult de vorbă, ne cunoaștem și ne împrietenim. 

Cu ce artiști mai ai în plan să colaborezi, fie pe partea de compoziție, fie featuring?

Îmi plac mulți artiști din România, dar mai presus de featuring mi-aș dori să particip la sesiuni de compoziție în studio alături de Irina Rimes sau Connect R. 

Vrei să fim prieteni?

Abonează-te și rămâi conectat cu cele mai hot subiecte din muzică și entertainment.