Kiss Time Out

De la cafea de specialitate la „cea mai bună pizza”: 7 locuri cool unde să ieși în Constanța

Orașul de pe litoral nu te va dezamăgi la capitolul „going out.”

Constanța este unul dintre cele mai mari, dar și cele mai vechi orașe din România. Se mândrește cu străduțe boeme ale centrului istoric, o faleză extrem de populară și Instagramabilă, o plajă (Trei Papuci) spațioasă și curată, un port modern și plin de atracții, dar și multe localuri care-ți vor satisface papilele gustative, fie că vorbim de cocktail-uri, mâncare sau cafea. 

Anul acesta, Ziua Constanței va fi sărbătorită în weekendul 20-22 mai printr-un maraton de evenimente de toate tipurile, de la piese de teatru, la concerte, evenimente sportive sau multimedia. Dacă ajungi la eveniment (sau oricând ai drum în oraș), unde vei fi răsfățat și cu un concert live-senzație via Carla’s Dreams, ți-am pregătit o listă de cool places, unde să faci un popas. 

Barissimo Cocktail Bar

Pe Bulevardul Ferdinand, la numărul 32, vei descoperi „the hypest cocktail bar” din oraș. Un loc extrem de cozy, cu un design cald și modern, ornat cu tot felul de plăntuțe interesante. Cireașa de pe tort este reprezentată de o blibiotecă generoasă, cu titluri pentru toate gusturile și preferințele.

Același lucru se aplică și la meniul de mâncare - pe lângă burgerii „legendari”, vei descoperi tot felul de preparate delicioase, de la fructe de mare, salte sau opțiuni de mic dejun.


Și să nu uităm totuși că „la pièce de résistance” se găsește chiar în numele locului - cocktail-uri. Răsfață-te cu oferta diversă din meniu și în mod cert vei descoperi ceva să-ți placă la nebunie.



Barissimo e fix genul de loc unde meriți să faci un popas, înainte să descoperi și alte minunății ale orașului.

Antico-pizzeria

Cauți o pizza „ca la mama ei?” Ei bine, Antico pare să fie una dintre alegerile potrivite. Restaurantul micuț este poziționat pe strada Nicolae Iorga, la numărul 48, și te așteaptă cu diferite opțiuni de pizza, toate pregătite pe cuptor de lemne, ca-n Italia.


Partea inedită, așa cum notează presa locală, este dată de faptul că localul a fost deschis de Bogdan Iulian Mocanu, antrenor la clubul Absoluto Constanţa, unde se practică jiu-jitsu brazilian, arte marţiale, kickboxing, MMA şi lupte libere.

Nu te aștepta la un design ultra cool sau fancy, aici atmosfera este relaxată, ca-n familie, unde accentul se pune pe gust și mai puțin pe decor. 

RUMEN

Cauți locul „ăla” cu cel mai bun brunch? E foarte posibil să-l găsești pe strada Unirii, la numărul 96. RUMEN, un bar cu un design hip, ornat cu plante, mese din lemn și corpuri de iluminat inedite, care-ți promite o experiență culinară extra yum.


Poți alege dintr-o varietate de ouă (poșate, omletă, ochiuri), produse de patiserie fresh, dar și pizza, pentru că oricând e bună, fie că e prânz sau seară, nu?


Cafeaua e delicioasă, vibe-ul localului e prietenos, iar tu în mod cert vei avea parte de o experiență mișto și delicioasă.

Mangia Mangia

Cauți mica Italie de pe litoral? O vei găsi aici, pe bulevardul Tomis, la numărul 105. Nu o spune noi, ci proprietarii: „Mangia Mangia a adus Italia în Constanța printr-un ambient cald, primitor, cu arome de bucatărie 100% italienească.”


Așa cum este de așteptat, atmosfera de aici este veselă, oamenii se simt bine, iar mâncarea nu dezamăgești, de la tradiționalele paste, la pizza.


Localul aduce a o trattoria din țara lui „la dolce vita”, iar preparatele sunt gătite la vedere, pentru o experiență cât mai autentică. Cool, nu?

Haute Cup

O pauză de cafea de specialitate este mereu o idee bună, iar Haute Cup este locul ideal pentru asta. În 2013, pe Lahovari 17, s-a deschis un coffee shop micuț, din dorința proprietarilor de a oferi o „experiență unică” băutorilor de cafea.


Între timp, coffe shop-ul s-a extins și în alte zone de pe litoral, iar în Constanța îl mai găsești pe bulevardul Tomis, la numărul 67. Ei au și o prăjitorie de cafea, așa că experiența ta aici va fi autentică și-ți va răsfăța gusturile.


Popina

„Restaurantul s-a conturat zăbovind domol prin gospodării și prin piețe, mirosind, gustând și frunzărind rețete vechi. Meniul e un manifest al gustului simplu, local și modest. Autentic dobrogean”, se arată notat în descrierea lui oficial.


Un local minimalist, decorat cu mult bun gust, unde preparatele sunt la rang de cinste. Dacă ești pasionat de mâncare și vrei să încerci un spațiu inedit, atunci nu ezita să-ți rezervi o masă aici. Nu vei regreta.


Botanica

Pe strada Mircea Cel Bătrân, la numărul 129, într-o casă veche recondiționată, vei descoperi acest local urban și cool, cu o terasa umbroasă, unde te invităm să încerci gin-uri speciale și cocktail-uri pe măsură.


Interiorul este plin de plante verzi, atmosfera este friendly și foarte relaxată, așa că totul din jur te invită să te simți bine și să te bucuri de moment. 


PS: Abia așteptăm să ne povestești unde ți-a plăcut cel mai mult.

Vrei să fim prieteni?

Abonează-te și rămâi conectat cu cele mai hot subiecte din muzică și entertainment.