Kiss Time Out

Roluri memorabile făcute de Maia Morgenstern, în afara de „Patimile lui Isus” – actrița joacă weekendul acesta la Ziua Constanței

Anul acesta, Ziua Constanței este sărbătorită în acest weekend printr-un maraton de spectacole teatru, concerte, evenimente sportive și show-uri multimedia.

Maia Morgenstern este weekendul acesta în Constanța pentru a juca un spectacol despre Constantin cel Mare.

Cei interesați pot vedea spectacolul în această seară de la ora 20:00, la situl arheologic de pe strada Arhiepiscopiei.


„Scene din viața lui Constantin cel Mare“ propune o valoroasă și emoționantă întoarcere la istorie, dar și la credință. Producția este o poveste cu mesaj existențial, un omagiu adus patronilor spirituali și ocrotitorilor orașului Constanța, la ceas aniversar.

Din distribuție fac parte actorii: Marius Bodochi, Maia Morgenstern, Mircea Rusu, Liliana Hodorogea, Tomi Cristin, Silviu Mircescu. 

Și pentru că doamna teatrului românesc, Maia Morgenstern a ales să celebreze ziua Constanței într-un mod special, ne-am gândit să vă invităm să aruncați o privire la o listă de roluri memorabile pe care aceasta le-a făcut, în film, de-alungul timpului. Altele decât rolul mamei lui Isus. 

Domnișoara Cristina (2013)

Pictorul Egor Pașchievici (Tudor Aaron Istodor) împreună cu prietena sa, Sanda (Ioana Anastasia Anton), se mută pe moșia Moscu, în centrul căreia se află conacul familiei. Egor vrea să picteze în liniște, dar viața la conac este bântuită de amintirea domnișoarei Christina, mătușa Sandei ucisă în timpul răscoalei de la 1907.


Balanța (1992)

Balanța este un film românesc din 1992, regizat de Lucian Pintilie. A fost prezentat la Festivalul Internațional de Film de la Cannes din 1992, în afara competiției. Filmul prezintă povestea unei tinere absolvente care se luptă cu structurile imobile ale societății din ultimii ani ai perioadei comuniste. Este ecranizarea romanului Balanța, singurul roman al scriitorului Ion Băieșu. A fost primul film românesc restaurat în format digital 4K. Procesul de restaurare a durat peste 6 luni și a vizat îmbunătățirea imaginii și a sunetului plus transpunerea filmului în format digital. Premiera filmului restaurat a avut loc pe 4 februarie 2020.


Cei care plătesc cu viața (1989) 

Cei care plătesc cu viața este un film dramatic românesc din 1989 scris și regizat de Șerban Marinescu. Rolurile principale au fost interpretate de actorii Ștefan Iordache, Adrian Pintea, Marcel Iureș și Maia Morgenstern . A fost propus la premiul Oscar pentru cel mai bun film străin de către Centrul Național al Cinematografiei. Este bazat pe scrierile lui Camil Petrescu: Patul lui Procust, Jocul ielelor și Cei care plătesc cu viața. Filmul prezintă viața unui jurnalist care este obsedat de ideea dreptății absolute, dar care ajunge să se sinucidă.


The Seventh Room (1996) 

The Seventh Room este un film despre Edith Stein, o călugăriță germană cu origini evreiești care s-a convertit la catolicism. O mare parte din prima parte a vieții și-a petrecut-o în cercuri academice, unde, conform filmului, se afla în tensiuni cu unul dintre colegii ei profesori, Joseph Heller, un susținător al ideologiilor de dreapta. În 1933, după ce evreilor li s-a interzis să mai predea, aceasta s-a călugărit. Însă, când pornește al Doilea Război Mondial, Heller, devenit un important oficial nazist, se răzbună. O deportează la Auschwitz.  


Cel mai iubit dintre pământeni (1993)

Petrini, filozof de profesie, e ridicat de Securitate, din pasnicul sau camin, si supus anchetei, din cauza unei scrisori interceptate pe care unul dintre fostii sai colegi de faculatate o incheia cu un banc stupid, schimbat frecvent intre ei: "Astept ordonante". Experienta de detinut in universul concentrationar si apoi intre zidurile la fel de inchise, ale "libertatii" ii largesc eroului orizontul filozofic.


Vrei să fim prieteni?

Abonează-te și rămâi conectat cu cele mai hot subiecte din muzică și entertainment.