Cool Stuff

Billie Eilish vorbește deschis despre cum e să trăiască cu Sindromul Tourette

Billie Eilish a fost invitată în cadrul show-ului „My Next Guest Needs No Introduction”, moderat de David Letterman pe Netflix, unde a vorbit despre boala de care suferă, Sindromul Tourette.

Artista a fost diagnosticată la vârsta de 11 ani și nu este pentru prima oară când ea recunoaște public faptul că are această afecțiune.

„Sunt foarte bucuroasă să vorbesc despre asta. Chiar îmi face plăcere să răspund la întrebări despre afecțiunea mea, deoarece este foarte, foarte interesantă și sunt extrem de confuză din cauza ei și nu mă prind care-i treaba cu ea”, a spus cântăreața moderatorului.

Sindromul Tourette este o tulburare în care pacienții prezintă o combinație de ticuri motorii și vocale. Ticurile sunt mișcări sau sunete bruște, rapide, repetitive, stereotipice (se produc în același fel), pe care pacientul nu le poate controla.

„Nu am momente fără ticuri, deoarece mereu îmi mișc urechile, ridic sprâncenele sau îmi mișc mandibula și îmi încordez mâna. Sunt lucruri pe care nu le-ai observa într-o conversație cu mine, dar pentru mine sunt extrem de obositoare”, a adăugat Billie.


Clipele în care nu se confruntă cu astfel de tic-uri sunt atunci când călărește sau cântă. „E foarte ciudat și nu am vorbit despre asta. Cel mai des, oamenii râd, deoarece cred că încerc să fiu amuzantă. Ei cred că am aceste tic-uri într-un mod distractiv, iar eu mă simt foarte ofensată.”

Eilish a dezvăluit în 2018 că suferă de boala asta și spune că mulți alți artiști i s-au confesat apoi despre propriile lor experiențe. „Deci foarte mulți oameni suferă de Tourette și nimeni nu știe. Câțiva au venit la mine și au spus - întotdeauna am avut Tourette. Nu voi spune despre cine este vorba, deoarece ei nu vor să vorbească despre asta. Dar întreaga discuție cu ei a fost foarte interesantă pentru mine, deoarece eram, gen - Ai boala asta? Ce?”


În prezent, artista este împăcată cu diagnosticul ei: „Nu e ca și cum îmi place, dar simt că este o parte din mine. M-am împăcat cu boala asta și acum sunt destul de încrezătoare în ceea ce o privește.”

Vrei să fim prieteni?

Abonează-te și rămâi conectat cu cele mai hot subiecte din muzică și entertainment.