Kiss Music News

Artistul fenomen pe rețelele sociale, FKJ, vine în premieră la UNTOLD 2022

Cea de-a șaptea ediție a festivalului are loc între 4 și 7 august, la Cluj-Napoca.

Multi-talentatul artist francez FKJ vine în această vară în România, la festivalul UNTOLD. Va fi pentru prima dată pe mainstage, cu un show live de excepție. Muzicianul este cunoscut pentru spectacolele sale live solo, în care face looping-uri live în Ableton, se joacă cu acorduri electronice, blues, jazz, chill, soul, funk și pop și cântă la pian, chitară și saxofon.

În 2016 a fost prezent pe scena Daydreaming de la UNTOLD, iar acum vine în premieră pe scena principală a festivalului.

FKJ, abreviat de la French Kiwi Juice, surprinde o lume întreagă cu stilul său unic de a crea muzică. În 2017, a hipnotizat publicul cu melodia Tadow, compusă și cântată cu Masego, un muzician și cântăreț cu origini jamaicane și americane, care cântă și la saxofon. Piesa Tadow a devenit virală imediat după lansare și continuă să aibă milioane de vizualizări și ascultări pe platformele de muzică.

Pe rețelele sociale există mii de clipuri și reels care au ca soundtrack acest cântec uimitor, care are o profunzime aparte și o voce blândă.


FKJ, pe numele său real Vincent Fenton, este un multi-instrumentist apreciat în toată lumea. Are show-uri cu casa închisă în Asia, Europa, Australia, Noua Zeelandă și Statele Unite ale Americii, fie în locații mici și intime sau arene mari. 

A crescut într-un mic sat francez de lângă Tours și încă de când era copil s-a refugiat în muzică. Părinții săi l-au inspirat să asculte artiști mari și trupe celebre precum Pink Floyd, Billie Holliday, Nina Simone și Queen, care l-au ghidat în lumea muzicii. La șapte ani deja cânta la chitară și saxofon. Ani mai târziu a studiat la Paris sunetul și filmul și a lucrat ca inginer de sunet în cinematografie. A început să cânte live la instrumente în diverse localuri din Franța și a devenit un producător cunoscut pe Soundcloud, care fuzionează genurile house și jazz. 

În 2015 a cântat la un festival din Filipine, unde a cunoscut-o pe viitoare lui soție, artistă și ea. Cei doi și-au făcut împreună un studio și au început să creeze tot mai multă muzică și să îmbine tot mai multe stiluri muzicale. 

Cu două albume la activ, un EP și mai multe single-uri, FKJ vine cu un nou album în această vară. Se numește V I N C E N T și va fi lansat pe 10 iunie. Fanii vor putea asculta noile piese live la UNTOLD. 


Vrei să fim prieteni?

Abonează-te și rămâi conectat cu cele mai hot subiecte din muzică și entertainment.