Cool Stuff

Jubileul de Platină: 8 portrete cu Regina Angliei au fost proiectate pe monumentul Stonehenge

Regina Elisabeta a II-a a fost celebrată într-un mod inedit la Stonehenge.

Înainte de Jubileul de Platină, moment care marchează 70 de ani de când a urcat pe tron, monumentul istoric Stonehenge a proiectat opt portrete cu Regina pe blocurile imense de piatră care-l formează. 

„Am adus împreună două legende britanice pentru a marca #JubileuldePlatină. Am proiectat opt portrete cu Regina Elisabeta a II-a pe Stonehenge. Fiecare fotografie este dintr-o decadă diferită a domniei sale”, a notat English Heritage, organizația care se ocupă de monument, alături de un video prin care arată cum au pus cap la cap acest moment.


Printre fotografiile expuse, vizitatorii pot vedea o imagine cu Regina de la încoronarea ei din 1953, una din 1960, când călărește, dar și una din 1975, când purta o rochie plisată cu buline şi o pălărie în stil turban, în timpul unei vizite de stat în Mexic.


Elisabeta a II-a a împlinit 96 de ani pe 21 aprilie, iar Buckingham Palace a stabilit un program încărcat de evenimente pentru Jubileu. Ea a împlinit 70 de ani pe tron pe 6 februarie și a devenit cel mai longeviv monarh din istoria țării. Regina a fost încoronată pe 2 iunie, 1953.

Vrei să fim prieteni?

Abonează-te și rămâi conectat cu cele mai hot subiecte din muzică și entertainment.