Cool Stuff

Colecționarii de artă sunt revoltați pe Kim Kardashian și au publicat imagini cu modul în care vedeta „a distrus pentru totdeauna rochia lui Marilyn Monroe”

Kim Kardashian a purtat în cadrul Met Gala o rochie care a aparținut lui Marilyn Monroe. Acum, colecționarii susțin că a fost distrusă permanent.

Istoricul Scott Fortner a publicat o serie de imagini pe Instagram, pentru a le arăta utilizatorilor modul în care rochia lui Marilyn Monroe a fost distrusă de Kim Kardashian, atunci când bruneta a ales să o poarte în cadrul event-ului Met Gala.

Rochia este expusă în cadrul muzeului Ripley's Believe It or Not, iar colecționarii și fanii se arată profund supărați și dezamăgiți de cele întâmplate. Rochia a fost purtată de actriță în 1962, atunci când i-a cântat „la mulți ani” președintelui John F. Kennedy. 


Colecționarul ChadMichael Morrisette a povestit despre cum a văzut pe viu rochia și chiar s-a ocupat de ea, atunci când a fost scoasă la licitație, pentru a face parte din muzeul Ripley's. Rochia a fost vândută pentru suma de 4.8 milioane de dolari și a devenit cea mai scumpă rochie din istorie. Așa cum adaugă, atunci când a aflat că rochia va fi scoasă din muzeu pentru a fi purtată de Kim, colecționarul a avut un șoc.

„Știi, asta nu este doar o rochie. Este un costum emblemă, o rochie emblemă. Nu este doar cea mai scumpă rochie care a fost vândută vreodată în cadrul unei licitații, este reprezentarea unei perioade din timp. Este un simbol pentru lumea modei și face parte in istoria Americii. A fost șocant să văd cum Ripley permite cuiva să o poarte”, a spus Morrisette.

Kardashian a purtat rochia pe 2 mai, timp de câteva minute, iar apoi s-a schimbat într-o replică. Mai mult, bruneta a vorbit și despre cum a slăbit pentru a putea intra în ea. În ziua evenimentului, toate publicațiile internaționale au vorbit despre ținuta ei. 

„Am vrut să o probez, dar oamenii de la muzeu au venit înarmați și cu mănuși. Am încercat să o probez și nu mi-a venit. Am slăbit peste 7 kilograme pentru a putea să intru în ea. Respect foarte tare rochia și ceea ce reprezintă pentru cultura americană. Nu mi-aș dori niciodată să mă așez în ea, să mânânc în ea sau să risc orice problemă și nu voi purta machiajul corporal pe care-l port de obicei. Totul a fost perfect cronometrat și am fost nevoită să exersez cum să urc treptele”, a spus Kim la acea vreme.

În prezent, imaginile publicate arată că rochia a suferit, într-adevăr, modificări. „Eram convins că vor fi schimbări vizibile. Când am văzut materialul rupt, mi s-a rupt inima. Am plecat în lacrimi. Este dramatic și arată dramatic de diferit. Este extrem de întinsă și este permanent distrusă”, a spus Morrisette, după ce a fost să vadă rochia live, pe 12 iunie, în cadrul muzeului.


Colecționarul a trimis imaginile cu rochia lui Fortner, iar istoricul a declarat: „Știrea asta este mai importantă decât știrea că Ripley's a împrumutat rochia pentru a fi purtată.” Kardashian este învinuită pentru faptul că a avut această inițiativă, doar pentru a crea un moment memorabil pe covorul roșu de la Met Gala. „Kim, vei rămâne în istorie drept persoana care a distrus rochia purtată de Marilyn Monroe. Asta va fi moștenirea ta.”

Vrei să fim prieteni?

Abonează-te și rămâi conectat cu cele mai hot subiecte din muzică și entertainment.