Cool Stuff

„Top Gun: Maverick” a devenit cel mai de succes film din 2022, cu încasări de peste 1 miliard de dolari

Tom Cruise a reușit să-l devanseze la box office pe supereroul Marvel, Doctor Strange

„Top Gun: Maverick” încă zboară rin box office-ul din lumea întreagă și a avut până acum încasări de peste 1 miliard de dolari, devenind astfel cel mai de succes film din 2022

De asemenea este și cel de-al doilea film din era COVID care reușește să performanța de a înregistra încasări de 1 miliard de dolar din bilete vândute - „Spider-Man: No Way Home” a reușit să strângă 1,9 miliarde de dolari. Ce e și mai impresionant este că Top Gun a reușit să facă asta fără să aibă premiera pe două piețe imense: China și Rusia.

După doar 31 de zile de la premiera pe marele ecran, „Top Gun: Maverick” a devenit și primul film al lui Tom Cruise care înregistrează încasări de peste 1 miliard de dolari. Înainte, cel mai de succes film al lui Cruise fusese „Mission: Impossible – Fallout” (2018), care a strâns 791.1 de milioane de dolari în încasări. 

Până la Top Gun 2, ce mai de succes film din 2022 a fost „Doctor Strange in the Multiverse of Madness”, cu încasări de 943 de milioane de dolari. 

Bugetul pentru  „Top Gun: Maverick” a fost de 170 de milioane de dolari, iar în afară de Cruise, în film mai joacă și actorii Miles Teller, Glen Powell, Jon Hamm, Jennifer Connelly și Val Kilmer. 


Vrei să fim prieteni?

Abonează-te și rămâi conectat cu cele mai hot subiecte din muzică și entertainment.