Cool Stuff

Rihanna a devenit cea mai tânără americancă care a ajuns miliardară prin forțe proprii

Încă o dată se confirmă că Rihanna e una dintre cele mai de succes femei de afaceri din lume.

Cea mai tânără miliardară din Statele Unite n-a moștenit o avere de la părinții ei și nici n-a crescut în puf, dimpotrivă. Rihanna a reușit să pornească de jos și, prin talentul ei muzical, dar mai ales prin spiritul antreprenorial, a ajuns să strângă o avere ce depășește un miliard de dolari

Recent, cântăreața și CEO-ul companiei Fenty Beauty a ajuns pentru a treia oară consecutiv pe lista anuală a celor mai bogate femei din America care au reușit prin propriile forțe să acumuleze averi impresionante.

Este numărul 21 în acel top, dar este singura americancă care a reușit să facă acest lucru înainte să împlinească 40 de ani. Rihanna are 34 de ani și o avere de 1,4 miliarde de dolari. Contrar așteptărilor, nu muzica i-a adus mare parte din această avere, ci cele 3 companii de retail pe care le deține: Fenty Beauty, Fenty Skin și Savage X Fenty.

Cu toate acestea, Rihanna susține că nu o interesează aceste titluri și acolade. În interviuri ea povestește că nu a plănuit niciodată să facă o avere, dar și că faptul că a reușit acest lucru nu o va împiedica să lucreze în continuare. 

De asemenea, Rihanna are în plan și să doneze o parte din averea ei. În 2021, ea a pus bazele fundației caritabile Clara Lionel Foundation. Scopul acesteia este de a susține și finanța educația și inițiativele inovative ce țin de lupta împotriva încălzirii globale. 

Următoarea cea mai tânără miliardară din lista Forbes este Kim Kardashian, 41 de ani, care are o avere estimată la 1,8 miliarde de dolari. 


Vrei să fim prieteni?

Abonează-te și rămâi conectat cu cele mai hot subiecte din muzică și entertainment.