Cool Stuff

Cum a făcut Selly primul milion de dolari: „Aș fi ipocrit să spun că nu m-am bucurat și de un noroc”

Milionar la doar 21 de ani.

A venit și momentul în care Selly le spune fanilor câți bani are, nu că nu s-ar da mare cu asta în mai toate vlogurile pe care le face, dar de această dată el a povestit cum a ajuns să facă primul milion de dolari. 

În noul episod din vlogul său, Selly a recunoscut că nu are un milion de dolari cash, ci că acesta e împărțit în investiții, în acțiuni sau în diferite afaceri.


Primii bani câștigați din YouTube au fost 50 de dolari.

„Eu consider că meritul pentru activitatea din YouTube și din online, în general, nu e cauzat de noroc, e cauzat de muncă. Munca e principalul factor aici. Dar aș fi ipocrit să spun că nu m-am bucurat și de un noroc. Care a fost norocul? Norocul meu a fost timing-ul, acesta e foarte important când vorbești de orice afacere, de orice chestie. Eu am avut marele noroc de a începe să fac ceea ce fac acum încă din 2011 sau 2012. Ăsta a fost norocul meu. Eu eram foarte tânăr, vlogging-ul abia începea și am avut posibilitatea de a învăța foarte rapid niște lucruri, pentru că aveam și 10, 11, 12 ani și învățam foarte repede. Ăsta a fost norocul meu. Ideea e că am început să fac primii bani din Google Sense, adică din platforma de monetizare a YouTube-ului de la vremea respectivă, primii bani însemnând 50 de dolari după primul an de vlogging. Avea 12 ani și am scos pentru prima dată de la bancomat cei 50 de dolari, 200 de lei. Erau banii mei. Cel mai tare sentiment!”, a povestit el.

Pe măsură ce au trecut anii și numărul de abonați pe YouTube a tot crescut, așa că treaba asta a început să se vadă și în încasări.

Selly a mai povestit și cum o beție cruntă de pe vremea când era minor s-a transformat în ceva benefic, pentru că a fost pedepsit de părinți și a stat 2 luni în casă, timp în care a învățat mai multe despre vlogging. 

A început să facă mai mulți bani când a abordat altfel vloggingul, nu a mai înjurat în filmări și a avut abordări și subiecte mai comerciale. Acest lucru a dus la contracte cu branduri, deci, la bani mai mulți. Contractul cu Global Records l-a ajutat să aibă o vizibilitate și mai mare. 

„În prima zi din clasa a IX-a de liceu am fost abordat de casa de discuri Global Records, care sunt acum principalii mei parteneri, prieteni. La vremea aia era cea mai inovatoare casă de discuri, care făcea agenție de influenceri. Pe atunci mi-au dat un contract, dar nu era un contract foarte bun pentru mine. Eu mi-am negociat singur contractul, eu am citit singur pe net ce scria acolo. Acolo a început expansiunea mea,” spune Selly.  

 În primăvara lui 2017 i-a intrat un contract de 35.000 de euro, la 16 ani. De atunci au tot venit bani serioși și a și pus bazele unui proiect foarte profitabil: 5GANG. 

Vezi întreaga poveste a milionului de dolari în vlogul lui Selly:


Vrei să fim prieteni?

Abonează-te și rămâi conectat cu cele mai hot subiecte din muzică și entertainment.