Cool Stuff

Emilia Clarke oferă detalii despre cum a suferit două anevrisme cerebrale, cât timp filma la „Game of Thrones”

Emilia Clarke recunoaște că duce dorul unor „mici bucăți” din creierul ei, după ce a suferit două anevrisme cerebrale, în 2011 și 2013.

„Partea din creierul meu care nu se mai poate folosi...este remarcabil faptul că pot vorbi, uneori articulat, și să-mi trăiesc viața absolut normal, fără nicio repercusiune. Fac parte din acea minoritate extra mică de oameni care pot supraviețui unui astfel de incident”, a spus actrița în vârstă de 35 de ani în cadrul unui interviu acordat celor de la BBC.

„Da, lipsește o bună bucată din creierul meu, iar treaba asta mă face mereu să râd. Anevrismele cerebrale, de fapt, în clipa în care orice parte a creierului tău nu mai primește sânge pentru o secundă, distrug acea parte. Așa că sângele găsește o rută diferită pentru a circula, dar orice parte dispare este dispărută pentru totdeauna”, a explicat ea.


Primul anevrism l-a avut după ce a terminat filmările la primul sezon din GOT, în 2011. A fost supusă unei operații pe creier, iar două săptămâni mai târziu nu-și mai putea aduce aminte cum o cheamă. „Sufeream de afazie, o consecință a traumei suferite de creierul meu”, a povestit în eseul pe care l-a scris despre experiența ei, în 2019, în The New Yorker (de afazie a fost diagnosticat și Bruce Willis la începutul acestui an).

„În cele mai rele momente ale mele am vrut să renunț și i-am rugat pe medici să mă lase să mor. Job-ul meu, întregul meu vis avea să fie centrat pe limbaj, comunicare. Fără astea, aveam să fiu pierdută”, a mai spus ea. Din fericire, afazia ei a fost temporară și în scurt timp a putut să vorbească din nou.


La doi ani distanță, ea a suferit o nouă operație pe creier, pentru a-și rezolva un anevrism care urma „să explodeze.” Intervenția nu a fost ușoară și nici lipsită de complicații, dar actrița a reușit să revină la muncă. Între timp, ea a înființat și o organizație caritabilă, SameYou, pentru ai ajuta pe oamenii care se recuperează după traumatisme cerebrale sau anevrisme.


Mai mult, întreaga experiență prin care a trecut i-a alterat și opiniile despre frumusețe și a realizat că aceasta vine din interior, așa cum a dezvăluit celor de la People anul trecut: „Momentele fericite și faptul că ai fost bucuros, asta vei vedea pe patul de moarte. Nu-ți vei aminte vremurile în care ai făcut acel selfie super drăguț.”

Vrei să fim prieteni?

Abonează-te și rămâi conectat cu cele mai hot subiecte din muzică și entertainment.