Cool Stuff

Ce este afazia, boala de care suferă Bruce Willis. Actorul se retrage din showbiz

Bruce Willis se retrage din actorie după ce a fost diagnosticat cu afazie.

Afazia este o condiție medicală prin care o persoană își pierde abilitatea de a vorbi sau de a comunica. Familia actorului a dat vestea online.

„Vrem să dăm o veste către fanii minunați ai lui Bruce. Ca familie, vrem să vă anunțăm că iubitul nostru Bruce s-a confruntat cu probleme de sănătate și recent a fost diagnosticat cu afazie, o boala care-i impactează abilitățile cognitive. În urma acestor informații, după ce s-a gândit bine la această decizie, Bruce se va retrage din cariera care a însemnat atât de mult pentru el”, este anunțul scris pe Instagram, atât de soția lui actuală, Emma Heming Willis, de fosta lui soție, Demi Moore, cât și de fiica lui, Rumer Willis.


Așa cum notează specialiștii, afazia apare, în majoritatea cazurilor, în urma unui accident vascular cerebral, ca urmare a unei tumori la nivelul creierului sau a unei boli neurologice, precum Alzheimer.

„Sunt timpuri grele pentru familia noastră și suntem recunoscători pentru dragostea, compasiunea și susținerea voastră. Vom trece prin asta ca o familie unită și puternică și ne-am dorit să-i includem și pe fanii lui, deoarece știm cât de important este el pentru voi, cum și voi sunteți pentru el. Așa cum spune Bruce mereu „trăiești și treci prin asta”, iar împreună ne propunem să facem fix acest lucru”, se mai arată notat în mesajul de pe rețeaua socială.


Nu se cunosc mai multe informații despre forma bolii pe care o are Bruce, dar există patru tipuri de afazie - de la cea în care nu mai poți comunica sau înțelege cuvintele, la ce în care o persoană poate vorbi coerent, dar are probleme în a pronunța anumite cuvinte. Important de știut este că boala nu afectează gândirea sau inteligența unei persoane.

În ceea ce privește un tratament, logopedia poate fi o soluție, deoarece „în cadrul ședințelor de logopedie, persoanele afazice sunt implicate în conversații cu scopul de a le fi îmbunătățire abilitățile de comunicare. Terapeutul poate folosi o imagine, iar pacientul este rugat să vorbească despre aceasta. Deși conversația poate fi destul de simplă la început, în timp aceasta va deveni mai complexă și va ajuta pacientul din ce în ce mai mult.” Genul ăsta de boală poate duce spre depresie și un sentiment de singurătate, iar ajutorul terapeutic este de asemenea necesar.


Bruce are 67 de ani și a fost un actor prolific, a încheiat 5 proiecte cinematografice în 2022 și în prezent are 6 filme în postproducție, după cum putem observa pe pagina lui de IMDB.

Vrei să fim prieteni?

Abonează-te și rămâi conectat cu cele mai hot subiecte din muzică și entertainment.