Este pentru al doilea an la rând când un restaurant din capitala daneză a fost numit cel mai bun restaurant din lume, în cadrul premiilor „Cele mai bune 50 de restaurante la nivel global.”
„Geranium” este numele câștigătorului și vei găsi aici un meniu sezonier fără carne, într-un loc absolut inedit, localizat la etajul opt al stadionului național de fotbal din Danemarca. Este deschis doar patru zile pe săptămână, alegere făcută de chef Rasmus Kofoed și co-proprietarul Søren Ledet, pentru a menține un echilibru în bucătărie și printre angajați.
Evenimentul de premiere a avut loc în Londra, la Old Billingsgate, o clădire victoriană, care a fost cândva cea mai mare piață de pește din lume. Actorul american Stanley Tucci a găzduit ceremonia - restaurantele pot câștiga premiul cel mare doar o dată, apoi sunt introduse într-o categorie specială și separată, „Best of the Best.”
În cadrul grupului de elită la acest capitol se află: „Noma” din Copenhaga, „Eleven Madison Park” din New York, „The Fat Duck”, Londra, „Osteria Francescana” din Modena, Italia și „Mirazur” din Menton, Franța.
Iată care sunt cele mai bune 10 restaurante din lume (întreg topul îl poți vedea aici):
Le Calandre (Rubano, Italia)
Restaurantul s-a clasat direct pe poziția numărul 10 din tot, datorită preparatelor sale inedite, cum ar fi tiramisu servit într-o pipă.
Quintonil (Mexic)
Bucătărie mexicană reinterpretată, în cel mai delicios mod.
Lido 84 (Gardone Riviera, Italia)
Un restaurant special, care anul ăsta a urcat 7 poziții în top, deci merită atenția gurmanzilor.
A Casa do Porco (São Paulo, Brazilia)
Chef Jefferson Rueda a dezvoltat un meniu bazat pe porc, așa cum zice și numele localului.
Asador Etxebarri (Axpe, Spania)
Anul trecut, restaurantul a fost pe locul 3, iar acum a ajuns pe 6. Particularitatea este că toate preparatele, inclusiv deserturile, sunt făcute pe grătar la flamă.
Pujol (Mexic)
Cel mai bun restaurant din America de Nord pe lista de anul ăsta. Localul a fost fondat în 2000 de Chef Enrique Olvera și oferă cea mai bună gastronomie mexicană.
Diverxo (Madrid, Spania)
Condus de Chef David Munoz, recunoscut drept unul dintre cei mai creativi bucătari din lume, restaurantul oferă un tasting menu de 12 feluri, toate cu inspirație asiatică.
Disfrutar (Barcelona, Spania)
Restaurantul a debutat pe locul 18 în top, în 2018, și de atunci tot urcă.
Central (Lima, Peru)
Chef Virgilio Martínez are acest restaurant alături de soția lui, Pía León. Felurile de mâncare oferite aici celebrează peisajele unice, istoria și tradițiile din Peru.
Geranium (Copenhaga, Danemarca)
Chef Rasmus Kofoed a pregătit un meniu sezonier fantastic, fără carne.