Cool Stuff

Funkiss 21 iulie | Vine vacanța, cu submarinul din Franța!

Din nefericire, avem noi pierderi. De data asta, de bagaje, râuri și timișoreni.

A FOST ODATĂ LA ACEASTĂ DATĂ

325 î.Ch. - Templul zeiței Artemis, una dintre cele șapte minuni ale lumii antice, este distrus prin incendiere. Posibil pentru banii de asigurare.

1414 - S-a născut Papa Sixt al IV-lea, nume care încă mai creează confuzie printre vorbitorii de limba engleză. În timpul pontificatului său a fost edificată Capela Sixtină, al cărei tavan a fost pictat de una dintre cele mai cunoscute țestoase ninja.

1821 - S-a născut Vasile Alecsandri, faimos poet și dramaturg. Printre comediile lui se numără „Chirița în Iași”, „Chirița în provincie” și „Chirița și prizonierul din Azkaban”.

1904 - Louis Rigolly a depășit, pentru prima dată în istorie, viteza de 100 de mile pe oră (161 de kilometri pe oră). Se grăbea spre un centru de recenzare, ca să evite amenda de 3.000 de lei.

1949 - Statele Unite au aprobat Tratatul Nord-Atlantic, punând bazele NATO. România a fost primită în organizație în 2002, după doar nouă ani în care NATO s-a uitat pe vizor, la cum bătem la ușă.

1952 - S-a născut Robin Williams, pentru care urarea „La mulți ani!” se transformă în regretul „L-am fi vrut cu noi mai mulți ani!”. A lăsat bucățele de geniu în show-urile lui de stand-up și bucățele de talent într-o listă impresionantă de roluri.

1983 - La stația Vostok, din Antarctica, a fost înregistrată cea mai scăzută temperatură măsurată vreodată: -89,2 °C. A doborât recordul precedent, măsurat într-o zi de iulie, în zona de frigidere deschise dintr-un supermarket din București.

2007 - A apărut ultimul volum din seria Harry Potter, „Harry Potter și Maldărul de Bani al Autoarei”. 

ȘTIRILE CARE FENTEAZĂ

„România va cumpăra submarine și elicoptere franceze.” Mai jos un clip cu un soldat român care învață să piloteze noile elicoptere.


„Elon Musk a plecat în grabă după doar trei zile petrecute în Mykonos." O fi aflat că bogații adevărați parchează în Mamaia și se cazează în Olimp.

„Ministrul Mediului a declarat: «Pădurile noastre sunt de alt tip, nu avem același pericol de a avea incendii»." Principalul tip de pădure din România este cea defrișată.

„Ameninţarea extincţiei e mai mare decât se credea anterior: una din trei specii, în pericol de dispariţie.” Bine că tot dispar specii de țestoase și ursuleți, dar țânțarii și gândacii puturoși sunt bine-mersi!

„Ungaria, încă un pas spre trecut: a înlocuit termenul «județ» cu «comitat».” Probabil, după câteva pahare, îi trimite Austriei poze cu hărți vechi și mesaje de genul „îți amintești când eram imperiu?”.

„Un meci din prima ligă din Argentina a fost întrerupt după ce un jucător a fost lovit cu un pește aruncat din tribună.” Cumva de așteptat, dacă spectatorii făceau valuri.

„Se amplifică criza bagajelor pierdute de pasagerii companiilor aeriene.” Mai mulți psihologi, în grevă, după ce clienții și-au pierdut bagajele emoționale.

„Propaganda rusă pune pierderile suferite de armata rusă la începutul războiului pe seama unor «soldați ucraineni mutanți».” Mai jos și dovezile video prezentate de Kremlin.


„Lacul din România care seacă, pe zi ce trece. Nivelul apei a scăzut şi cu 13 metri.” Conspiraționistul din mine spune că seceta a fost comandată de primari, pentru a nu mai fi nevoie de podurile reabilitate cu celuloză.

„Ministrul Mediului: Populația nu trebuie să risipească apa potabilă în zonele afectate de secetă.” Nu sunt sigur dacă oamenii risipesc apa sau s-a folosit multă în ultima lună la stinsul celor cinci ( sau erau șase?) locomotive care au izbucnit în flăcări.

„ANAF avertizează asupra unor mesaje false transmise în numele instituţiei.“ Se pare că nu e de la ei mesajul „Nu te preocupa, ești datoare azi.”

„România va organiza Campionatul European de Mountain Bike, ediţia 2024.” România are peste o sută de cluburi de ciclism și peste o sută de metri de benzi pentru biciclete. 

„Începe construirea primilor 28 de kilometri din Autostrada Moldovei. Lucrarea trebuie finalizată în 20 de luni.” Gurile rele spun că Magistrata 6 de metrou, respectiv Străulești - Cluj, are șanse mai mari să fie planificată, licitată, construită și, probabil, băgată în reparații.

„Timișoara nu are nici 200.000 de locuitori, după datele actuale de la recensământ.” Probil 100.000 încă așteaptă trenul în Gara Bonțida.

WOWDEVĂRUL ZILEI

Mai multe studii au arătat că bărbile pot să încetinească îmbătrânirea: păstrează fața mai hidratată, o protejează de razele UV și de temperaturile foarte mici. Plus, tot timpul economisit pentru că nu te bărbierești poate fi folosit să te cerți cu nevasta care vrea să dai jos barba.

ASTRE ROZ-ALBASTRE

ROZ - Vărsătorii vor avea o zi ușoară, doar dacă învață să nu mai ia parte la toate dramele celor din jur. Dacă faci un inventar sincer, e chiar surprinzător cât de puține probleme chiar sunt ale tale.

ROZ - Fecioarele au azi un entuziasm și o energie molipsitoare. Da, știu că în ultimii ani cuvântul „molipsitor” a cam fost târât prin noroi, dar este momentul să-i salvăm măcar înțelesul figurat.

ALBASTRU - Berbecii vor fi forțați să iasă din sfera de confort. Vor descoperi un cub de neliniște.

Web radios

Vrei să fim prieteni?

Abonează-te și rămâi conectat cu cele mai hot subiecte din muzică și entertainment.