Kiss Time Out

5 filme de acțiune cu Ryan Gosling pe care să le vezi înainte de „The Gray Man”

O să se tot vorbească de filmul ăsta, de aceea poate vrei să aduci în discuții și alte filme de acțiune ale lui Ryan Gosling.

Cel mai nou film de acțiune cu Ryan Gosling în rolul principal, „The Gray Man”, este acum disponibil pe Netflix. Este cea mai scumpă producție Netflix din toate timpurile, cu un buget de peste 200 de milioane de dolari, așa că mai mult ca sigur va impresiona. 

Ce se întâmplă în „The Gray Man” 

The Gray Man este un fost agent CIA, Court Gentry (Ryan Gosling), alias Sierra Six. Pescuit dintr-un penitenciar federal și recrutat de fostul supraveghetor, Donald Fitzroy (Billy Bob Thornton), Gentry a fost cândva un negustor al morții extrem de priceput, apreciat de Agenție.

Acum, însă, roata s-a întors și Six a devenit ținta, fiind urmărit în întreaga lume de Lloyd Hansen (Chris Evans), un fost coleg de la CIA, dispus să facă orice pentru a-l elimina. Agenta Dani Miranda (Ana de Armas) este de partea lui, iar el va avea nevoie de toată susținerea posibilă.


Gosling interpretează aici rolul unui asasin antrenat de CIA în cadrul programul ultrasecret Sierra, care ajunge să se răzvrătească. Sierra Six, alias The Gray Man, este acum vânat de Agenție. El deține ceva de care Agenția are nevoie și anume singurul lucru care îl ține în viață, dar și motivul pentru care i se dorește moartea.

Încă din tinerețe, de când a fost scos din închisoare și recrutat de Donald Fitzroy, s-a ocupat de afacerile murdare ale Agenției, adică de crime autorizate de guvern. Operează dincolo de orice frontiere, într-o rețea plină de complici și rivali. Dar, spre deosebire de cei care îl vânează, The Gray Man nu ucide de plăcere sau pentru bani.

„Abia aștept ca publicul să vadă acest lungmetraj pentru că mi se pare că este genul de film care mi-ar fi plăcut mult în timp ce mă maturizam. E genul de film care m-a făcut să-mi doresc să fac filme. Are o distribuție extraordinară și o atmosferă foarte interesantă. E un film care cuprinde scene absolut spectaculoase, dar care, în același timp, urmărește drumul parcurs de personaje. De asemenea, cred că publicul poate rezona cu el pentru că Six este un erou „analog” într-o lume digitală”, spune Ryan Gosling.


Chris Evans este Lloyd Hansen, un fost recrut CIA care a rezistat numai cinci luni și jumătate în Agenție înainte de a fi dat afară pentru tortură neautorizată și lipsă de autocontrol. Asasin mercenar care își chinuie victimele de plăcere și care nu a învățat niciodată să colaboreze cum trebuie cu alții, Lloyd este angajat de Carmichael, un fost coleg de școală, ca să-l vâneze pe The Gray Man.

„De când am citit scenariul am fost foarte atras de Lloyd. Totul este foarte bine scris și nu am avut prea des ocazia să joc asemenea roluri. Nu cred că sunt văzut așa. Dar, ca actor, ești înnebunit după asemenea lucruri. Mi-au spus că Gosling va fi The Gray Man. A fost absolut extraordinar. Am fost foarte încântat că cineva de calibrul lui s-a implicat în proiect, pentru că e genul care reușește să-i facă pe toți să fie mai buni”, spune Evans.

Începând din 22 iulie, The Gray Man este disponibil pe Netflix, dar înainte de a-l vedea, poate n-ar fi rău să vezi și alte 5 filme de acțiune cu Ryan Gosling


The Nice Guys (2016)

În română a fost tradus „Super băieţi”,  iar acțiunea are loc în Los Angeles-ul anilor ’70, când nepriceputul detectiv particular Holland March (Gosling) şi bătăuşul Jackson Healy (Crowe) trebuie să lucreze împreună pentru a rezolva cazul unei fete dispărute. Investigaţiile lor duc spre o conspiraţie la nivel înalt și, bineînțeles, viața le este pusă în pericol.

E un film plin de acțiune, suspans și umor, perfect pentru o seară ușoară de weekend. 


The Place Beyond the Pines (2011)

Cascador de profesie, aflat tot timpul pe drum, Luke (Ryan Gosling) se vede nevoit să facă o schimbare de carieră atunci când află că are un copil cu Romina (Eva Mendes), fosta sa iubită. Decis să se implice în viața fiului său, Luke își folosește îndeletnicirile pentru jefuirea băncilor, ca să-și poată întreține familia.

Însă spargerile atrag imediat atenția poliției, iar Avery (Bradley Cooper), un tânăr polițist dornic de afirmare, vede în descoperirea făptașului propria șansă de a se remarca într-un departament condus de corupție. 15 ani mai târziu, când fiii celor doi bărbați devin prieteni, deznodământul jafurilor lui Luke va influența relația dintre aceștia, iar adevărul despre tații lor va pune viețile tuturor în pericol.

Pentru acest rol, Gosling a tras bine de fiare, s-a acoperit cu tatuaje și a intrat perfect în pielea băiatului rău, dar familist.  Familist a devenit și după acest rol, pentru că pe platoul de filmare pentru acest film Gosling și Eva Mendes s-au îndrăgostit și au rămas împreună până în prezent. 


First Man (2018)

După ce „La La Land” s-a bucurat de un imens succes și a fost premiat de Academia de film americană cu șase premii Oscar, regizorul Damien Chazelle a făcut din nou echipă cu Ryan Gosling pentru producția 1Primul om pe Lună”. Acesta spune povestea fascinantă a primei misiuni NASA de aselenizare cu echipaj uman.

Povestea filmului se concentrează pe Neil Armstrong, și exploreză perioada 1961-1969, cu sacrificiile și prețul plătit atât de Armstrong, cât și de națiunea americană, pentru a duce la bun sfârșit una din cele mai primejdioase misiuni din istorie.

Nu este un film de acțiune cu scene de urmărire, bătăi și împușcături, ci unul în care personajele trebuie să dea dovadă de un curaj și stăpânire de sine imense, având în vedere că urmează să fie primii oameni care vor călătorii pe un alt corp ceresc.


Blade Runner 2049 (2017)

Clasicul film al lui Ridley Scott, Blade Runner (1982), a devenit un film cult, având ca temă centrală esenţa umanităţii - urmărind relaţia dintre replicanţi şi oamenii care au început prin a-i crea, au continuat prin a-i exploata, şi au ajuns să-i discrimineze şi să-i vâneze. Harrison Ford l-a interpretat atunci pe Blade Runner - un tip de polițist futurist, acuzat de vânarea şi „eliminarea” replicanților. La 35 de ani distanță de evenimentele din primul film, un nou vânător de replici umane, „K” (Ryan Gosling), descoperă un secret de mult timp îngropat ce are potențialul de a scufunda în haos ce a mai rămas din societate.

Descoperirea îl face pe K să demareze o anchetă cu scop final de a-l găsi pe Rick Deckard (Harrison Ford), fost vânător de replici umane, care a fost dat dispărut de trei decenii. 

O mică capodoperă a genului ce trebuie neapărat văzută nu doar de fanii primului film Blade Runner.


Drive (2011)

În „Drive”, Gosling interpretează rolul unui șofer extrem de talentat, tăcut și calm, dar care ascunde o viață dublă - cascador în timpul zilei, dar și cel mai căutat pilot pentru a ajuta tâlharii să scape din orice încurcătură pe timpul nopții. Shannon (Bryan Cranston) este agentul lui Ryan atât pe timpul zilei, cât și pe timpul nopții. Ca orice mafiot de talie mică, Shannon are un plan pentru Pilot: construcția unei mașini cu care acesta să poată concura pe un circuit profesionist.

Aparent singuratic, pilotul se îndrăgostește de vecina lui, Irene (Carey Mulligan), o mamă vulnerabilă, târâtă într-o lume a infractorilor odată cu întoarcerea soțului ei din închisoare, Standard (Oscar Isaac). În urma unui jaf menit să achite datoriile lui Standard, lucrurile ies de sub control și Ryan realizează că trebuie să lupte pentru femeia pe care o iubește. Acum, gangsterii (Albert Brooks și Ron Perlman) nu-l mai urmăresc doar pe el, ci sunt pe urma lui Irene și a fiului ei, moment în care pilotul este forțat să schimbe viteza și să intre pe contrasens. 

„Drive” e clar un film care te va ține în tensiune și te va face să-l privești pe Ryan Gosling cu alți ochi. 


Vrei să fim prieteni?

Abonează-te și rămâi conectat cu cele mai hot subiecte din muzică și entertainment.