Kiss Music News

Concursul Eurovision 2023 va fi organizat în Anglia

UK-ul devine gazdă pentru show-ul Eurovision de anul viitor.

Chiar dacă Ucraina a câștigat marele premiu, organizatorii au luat decizia de a nu ține evenimentul acolo, din cauza războiului început de ruși.

Oleh Psiuk, solistul trupei câștigătoare - Kalush Orchestra, și-a exprimat recunoștința pentru faptul că Anglia va ține competiția, din dorința de a „susține Ucraina.”

„În schimb, vom face toate eforturile pentru a susține Ucraina să câștige și anul viitor, astfel încât Eurovision 2024 să aibă loc într-o țară pașnică”, a mai spus el.


UK-ul a mai organizat deja Eurovisionul de 8 ori, iar motivul pentru care va face asta și în 2023 este simplu - Sam Ryder, concurentul britanic de anul trecut, a ieșit pe locul doi în cadrul show-ului.


Anglia are foarte multe orașe care pot găzdui un astfel de eveniment, iar Londra, Sheffield și Manchester deja și-au exprimat dorința. Leeds, Liverpool, Newcastle, Birmingham, Aberdeen, Brighton, Bristol, Belfast, Cardiff și Nottingham pot fi alte variante bune, după cum informează BBC. Pentru a decide orașul-gazdă, va fi organizată o licitație săptămâna viitoare.

European Broadcasting Union (EBU) susține că spațiul trebuie să acomodeze în jur de 10.000 de spectatori, să fie aproape de un aeroport internațional și să aibă îndeajuns de multe locuri la hoteluri, astfel încât să acomodeze în jur de 2000 de delegați, jurnaliști și spectatori.

În cadrul competiției de anul viitor, Ucraina va ajunge automat în finală, așa cum se întâmplă în cazul câștigătorilor, alături de Big Five - UK, Franța, Germania, Italia și Spania - țările astea ajung direct în finală datorită contribuțiilor financiare pe care le-au făcut în cadrul event-ului.

Vrei să fim prieteni?

Abonează-te și rămâi conectat cu cele mai hot subiecte din muzică și entertainment.