Cool Stuff

Funkiss 28 iulie | ALBsfalt și alte plăsmuiri

„Albă ca Asfaltul", „Shakira din evaziunea adormită" și „Jacheta cea veche a împăratului". Povești cât-decât adevărate.

A FOST ODATĂ LA ACEASTĂ DATĂ

1540 - Henric al VIII-lea al Angliei s-a căsătorit cu cea de-a cincea soție,  Catherine Howard, verișoara celei de-a doua soții. Asta dovedește că, încă din secolul al XVI-lea, se aplica regula că orice femeie are ceva frumos: buzele, ochii, părul, o colegă, o verișoară.

1821 - José de San Martín declară independența de Spania a Republicii Peru. Cântecul revoluționar al luptei pentru independență a fost probabil „Nu contează cât de lung ai Peru, ce contează-i să-l eliberezi”.

1914 - Prin declarația de război a Austro-Ungariei pentru Serbia, s-a început Marele Război, re-denumit Primul Război Mondial când ne-am dat seama că nu ne-a ajuns unul. Înainte, între și după cele două Războaie Mondiale, umanitatea a reușit o serie interesantă de războaie, printre care: Războiul Rece, Războiul celor Două Roze, Războiul Fotbalului, Războaiele Bananiere, Războiul de Șapte Ani, Războiul de Treizeci de Ani, Războiul de O Sută de Ani și operațiunea specială din Ucraina.

1996 - În statul american Washington au fost descoperite rămășițele unui om preistoric, un schelet aproape complet. Arheologii l-au poreclit „Cel Antic”, poreclă folosită și azi în România pentru unul dintre foștii ei președinți.

2001 – Australianul Ian Thorpe a devenit primul înotător care a câștigat șase medalii de aur la un singur Campionat Mondial. La festivitatea de premiere, a purtat patru medalii la gât și câte una pe fiecare branhie.

2004 - Timișoreanul Horia Colibășanu a escaladat vârful himalayan K2, fiind primul român care a reușit asta. Atât performanțele de alpinist, cât și jobul lui „normal”, de stomatolog, ne lasă cu gura căscată.

ȘTIRILE CARE FENTEAZĂ

„Primul tunel cu «asfalt alb» a fost inaugurat în Grecia.” Păi, normal că e asfaltul alb în tunel, acolo nu bate soarele să se bronzeze cum trebuie. Dezamăgitor, n-am găsit niciun site de știri care să-l boteze „albsfalt” . În ciuda aparențelor și stereotipurilor, nu, asfaltul nu este amestecat cu tzatziki. 

„Trenurile incredibil de aglomerate din Dhaka. Oamenii circulă pe acoperișuri și câte 36 de ore.” Vom face și noi asta, Dhaka temperatura din vagoane nu scade sub 45 de grade.

„Șeful aeroportului Heathrow acuză pasagerii că încearcă să scape de cozi mințind că au nevoie de scaun cu rotile.” Prin boxele aeroportului se va auzi, la fiecare 20 de minute, replica biblică „ridică-te și umblă”.

„Peste 1.000 de zboruri ale companiei aeriene Lufthansa au fost anulate, miercuri, din cauza unei greve.” Ultimul eveniment care a ținut la sol atât de multe avioane germane a fost victoria Aliaților.

„Purtătorul de cuvânt al Executivului, Dan Cărbunaru, a declarat «Există o preocupare, la nivelul Guvernului» în legătură cu creşterea numărului de cazuri ce Covid.” El a folosit expresia „există o preocupare” pentru a nu încălca drepturile de autor ale expresiei „urmăresc cu atenție și îngrijorare”.

„Shakira a refuzat un acord cu Parchetul din Spania privind acuzația de evaziune fiscală.” Aparent, spaniolii nu-i cred declarațiile nici măcar un Pique.

„Un fermier din Vulcan, judeţul Braşov, a construit un baraj pe cursul râului Bârsa, pentru a-și iriga terenurile.” El mai încercase în trecut să oprească Apa Sâmbetei și să blocheze ieșirile din Râureni, Vâlcea.

„Jacheta purtată de Buzz Aldrin în timpul misiunii Apollo 11, vândută cu 2,7 milioane de dolari.” Jacheta este într-o stare foarte bună, fiind purtată destul de rar - doar o dată, pe Lună. Sunt șanse ca și acest obiect vestimentar istoric să fie distrus în curând de Kim Kardashian.

„Ambasadorul României în SUA s-a mutat într-o clădire de lux din Washington, pentru care statul român va plăti o chirie 21.000 de dolari pe lună.” Practic, plătesc integral, în fiecare an, șase garsoniere în Sectorul 5, un apartament în Sectorul 2 sau un loc de parcare în Sectorul 1.

„Coadă interminabilă la un fast-food din Iași. Au promis shaorme gratis pentru utilizatorii de Tik Tok.” Atenție! Situația poate fi transformată în capcană. Aveți grijă la promoțiile care dau bere utilizatorilor de Tinder, că s-ar putea să vă aștepte acolo iubita.

„Retailerul de jucării Noriel a fost cumpărat de Sunman Group, lider pe piața de jucării din Turcia.” O scuză bună dacă ăla mic vrea în mall: „nu mai au jucării, le-au cumpărat turcii pe toate”.

WOWDEVĂRUL ZILEI

Hypnagogia este starea exact de dinainte să adormi. Este momentul în care mintea umană este cel mai ușor de manipulat prin hipnoză. Practic, momentul în care pisicile au decis să ne bage în cap faptul că sunt cele mai populare ființe din tot pluriversul.

ASTRE ROZ-ALBASTRE

ROZ - Racii se dezbracă de inhibiții și își vor arăta adevărata față. Cum fac asta? Cu sinceritate sau demachiant, astrele nu sunt sigure.

ALBASTRU - Amintiri îngropate vor trece Capricornii printr-un moment de nostalgie. Care, eventual, o să se transforme în tristețe. Care va duce la furie. Iar furia este drumul către partea întunecată a Forței. 

ALBASTRU - Vărsătorii nu sunt văzuți bine. Poate au greșit ceva fără să-și dea seama. Poate au supărat pe cineva care-i bârfește. Sau pur și simplu nu e bine să fii Vărsător în mijlocul unei secete istorice.

Vrei să fim prieteni?

Abonează-te și rămâi conectat cu cele mai hot subiecte din muzică și entertainment.