Cool Stuff

Funkiss 3 august | LMA, James Hetfield!

Influenceri făcuți pe calculator, tatuaje-doctori și valuri de aer tropical.

A FOST ODATĂ LA ACEASTĂ DATĂ

8 - Împăratul roman Tiberius învinge dalmații pe malul râului Bosna. Le răpește toți câinii albi, cu pete negre, ca pradă de război.

1492 - Cristofor Columb pleacă din portul Palos de la Frontera în căutarea unei scurtături către India. Descoperă un mic obstacol - continentul american. După ce a fost 100% convins că nu a ajuns în India, Columb numește locuitorii noului tărâm „indieni". 

1601 - În bătălia de la Gurăslău, trupele conduse de Gheorghe Basta și Mihai Viteazul capturează Transilvania. Basta ordonă uciderea lui Mihai Viteazul, invidios pe felicitările primite de acestea de la împăratul Rudolf al II-lea. Basta mințise în CV că lucrează bine în echipă.

1859 - În statul New York este înființată Asociația Dentară Americană, o organizație a dentiștilor. Ei se întâlnesc de două ori pe an pentru a stabili care sunt cei nouă din zece dentiști care recomandă o pastă de dinți. Deviza asociației: „Toți pentru unul, dinte pentru dinte."

1914 - Consiliul de Coroană din România se reunește la Castelul Peleș, unde este decisă neutralitatea României în Primul Război Mondial, învingând pornirea pur românească de a ne băga în orice scandal.

1929 - A fost creată „Regia autonomă a poștelor, telegrafelor și telefoanelor" (PTT). Indiferent în ce oraș din România vrei să trimiți o scrisoare, este în continuare mai rapid să mergi până acolo, călare pe un măgar, și să-i citești scrisoarea destinatarului.

1946 - A fost deschis Santa Claus Land, primul parc de distracții tematic din lume. Astăzi, Disney domină piața parcurilor tematice. În București nu avem încă Disneyland, în ciuda șoriceilor care mișună prin parcuri.

1949 - A luat naștere NBA, Asociația Națională de Baschet din Statele Unite. Bine, NBA a luat cu adevărat nașere pe 31 octombrie 1950, când Earl Lloyd a devenit primul afro-american din NBA.

1963 - S-a născut James Hetfield, membru fondator al formației americane de „asta nu e muzică, astea sunt sunete satanice”, Metallica.

1977 - Este lansat „TRS-80", unul dintre primele calculatoare personale produse în masă. Se diferenția de modelele mai vechi prin faptul că era mai mic decât o garsonieră în Cluj.

ȘTIRILE CARE FENTEAZĂ

„Blocaj pe brațul Sulina, unde așteaptă 80 de vapoare.” Blocajul de pe Sulina este doar capătul ambuteiajului dintre Bușteni și Brașov.

„Traficul feroviar a fost blocat timp de câteva ore în estul Angliei, din cauza unei țestoase uriașe.” În România, pasagerii CFR s-ar fi urcat pe ea, cu siguranța că așa ajung mai repede la destinație.

„Tatăl lui Elon Musk spune că nu este mândru de fiul său.” Oare pentru că Musk i-a pus copilului un nume greu de pronunțat, X Æ A-XII? (Semnul de întrebare nu face parte din nume... cred.) Cum îl alintă bunicii? Æuțel?

„Arată ca un fotomodel, dar nu este reală. Industria influencerilor virtuali a luat cu asalt rețelele sociale.” Din nefericire, „Arată ca un fotomodel, dar nu este reală." se aplica deja de la inventarea influencerilor. 

„Canicula din Spania reduce semnificativ producţia de ulei de măsline a celui mai important exportator mondial.” Devine mai scump să pui ulei decât să o iei pe ulei.

„S-au terminat lucrările pentru modernizarea liniei de tramvai de pe bulevardul Vasile Milea din București. Un an cu șantier pentru un kilometru de linie.” Un kilometru pe an tot NU este cea mai mică viteză înregistrată în București.

„Bătaie pe locurile de la buget în Universitatea București.” Era de așteptat. În București se bat oamenii și pe locurile de parcare din fața Universității. 

„Pământul a înregistrat «cea mai scurtă zi din toate timpurile»: Planeta se învârte mai repede.” Vara-i vine și Pământului să spargă ușa la ora 16. Cu supra-popularea, poluarea, războaiele și încălzirea globală, e evident că Planeta se învârte mai repede pentru că a luat-o la vale.

„Un supermarket din Constanța își primește clienții în ritmuri de manele cu volumul la maximum.” La cum s-au scumpit toate, probabil cântau clienții una de jale.

„Un şofer român de TIR s-a pierdut într-o pădure din Germania, a abandonat camionul, s-a întors în România şi s-a angajat la altă firmă, în timp ce toată lumea îl căuta.” Ironic, prima medalie de aur a României la Jocurile Olimpice a fost la tir.

„Un taximetrist brașovean este acuzat de clienți că i-a amenințat cu moartea și a plecat cu bagajele din mașină, pentru că a primit prea puțin bacșiș.” Probabil că l-au găsit ușor, după ce șoferul le-a povestit în detaliu toate aspectele vieții lui.

„Mii de angajaţi MAI şi 700 de agenţi privaţi de securitate vor asigura ordinea la festivalul Untold.” Poliția are același mesaj ca formația The Police: „Every breath you take and every move you make, I'll be watching you”

„Un val de aer tropical va traversa România între 4 și 7 august.” Are cazare beton și bilete VIP.


„Debitele Dunării, la jumătate faţă de media multianuală a lunii august.” Încă vreo doi-trei ani la fel și o să poți să te îneci în Dunăre numai dacă vii cu apă de acasă.

„Coreea de Sud dezvoltă tatuajul nanotehnologic care monitorizează sănătatea.” Dacă nu-ți permiți un tatuaj din ăsta, fă-ți un tatuaj normal, arată-le părinților și o să-ți pună ei diagnosticul „nu ești sănătos!”

WOWDEVĂRUL ZILEI

Mai multe studii arată că utilizarea sarcasmului este și dovadă că ai un IQ ridicat, dar și poate să-ți crească IQ-ul. Românii știu asta de mici, când eram sarcastici cu părinții ni se spunea „nu mai face pe deșteptul.”

ASTRE ROZ-ALBASTRE

ROZ - Capricornii au azi șansa să-și facă un prieten nou, pe lângă cei zece dușmani pe care și-i face zilnic numai din cauza că-i invidiază toată lumea.

ROZ - Gemenii vor fi vorbiți pe la spate, dar de bine. Din nefericire, oamenii fac asta, cel mai des, ca să paseze munca. „Eu nu prea mă pricep, dar știi cine e foarte bun la asta? Andrei!”

ALBASTRU - Fecioarele muncesc prea mult și azi pot să ajungă la „burn-out”. Se recomandă doze copioase de miserupism și cel puțin o ușă ruptă pe zi.

Vrei să fim prieteni?

Abonează-te și rămâi conectat cu cele mai hot subiecte din muzică și entertainment.