Kiss Time Out

Recenzie UNTOLD 2022: Cele mai tari momente ale poveștii magice din acest an!

S-au terminat cele patru zile din povestea UNTOLD, dar rămân în suflet momentele magice care au marcat un alt capitol legendar al vieții de festivalier la Cluj!

Foto: UNTOLD & Mihai Vasilescu

Peste 360.000 de inimi au bătut în același timp la UNTOLD 2022 în cele patru zile de festival. Kiss FM a fost sunetul festivalului și a trăit alături de participanți magia poveștii din acest an. Ceremonia de închidere a fost un spectacol de lumină şi focuri de artificii, completată de ploaia care a animat finalul într-un mod absolut magnific!

The World Capital of Night and Magic este realitatea celor patru zile de festival din Cluj Napoca. UNTOLD a marcat începutul culturii de festival din România, iar evoluția festivalului din 2015 până în prezent a depășit orice așteptare. La fel ca în fiecare an, UNTOLD a pregătit ceva pentru fiecare. Atenția la detalii, line-up-ul extrem de diversificat, scenele, luminile, experiențele generale și sunetul au fost de neegalat. Nopțile s-au transformat în zile și invers în capitala magiei și legendelor. Fiecare scenă a avut propria poveste, iar fiecare om și-a trăit propriul scenariu, fără să se intersecteze cu tărâmul celuilalt.

Plaiurile clujene au fost cucerite de setea de distracție a oamenilor veniți din toate părțile, bucurie și zâmbete, locul în care poți lăsa cu adevărat în urmă orice grijă, locul în care nu există bariere de comunicare și unde muzica și decorurile fabuloase schimbă totul.


Am participat la UNTOLD încă de la prima ediție și în fiecare an mainstage-ul UNTOLD a avut câte o poveste unică. Între mine și locul unde au urcat cei mai buni dj ai lumii s-a creat o legătură de durată la care nu pot renunța prea ușor. Pentru că am crescut, am evoluat și ne-am maturizat împreună. Iată câteva păreri la cald și cele mai tari momente trăite la ediția din 2022:

Main stage eclectic 

 

Scena principală este atracția favorită a oricărui festivalier prezent, o adevărată nestemată din ce în ce mai impresionantă în fiecare an: de la design, jocuri de lumini și artificii, ceea ce vezi pe arena clujeană este greu de egalat.

Studioul Kiss FM la UNTOLD

 

Cum arată încă o zi în care distracția a fost la mare înălțime? Uite cam așa. De șase ani Kiss FM este the sound of UNTOLD și transmite LIVE zilnic direct de la studioul amplasat la intrarea în festival! Dacă nu ai ajuns anul ăsta pe la noi, nicio grijă, te așteptăm și în 2023 cu același vibe și zâmbete.


J. Balvin, G-Eazy, Kygo, B.U.G Mafia și Tujamo… say no more! Line-up impresionant

 

Încep cu cel mai intens concert trăit la scena principală, legendarii B.U.G Mafia. Deși în fața scenei a fost un clash vizibil de generații diferite, show-ul live al băieților a creat o comuniune greu de imaginat, pe care trebuie să o trăiești ca să o înțelegi pe deplin.

Tataee, Caddy și Uzzi, artiștii care au transformat hip-hop-ul în fenomen de masă, au venit cu un live act legendary și s-au alăturat campaniei Dăruiește Viață cu un colaj înregistrat cu mii de bătăi ale inimii românilor care s-au auzit, în același timp, la UNTOLD! Urmărește și interviul exclusiv cu BUG Mafia din studioul Kiss FM pe pagina noastră de YouTube.


Latino gang-gang!

 

J Balvin a fost pe departe favoritul mulțimii prezente duminică pe main stage! Artistul columbian a urcat venit pentru prima dată la Cluj pentru un show live plin de energie:

„România a fost prima ţară în care am fost invitat să cânt în afara continentului sud-american. Vă sunt recunoscător pentru întreaga susţinere. Să fii artist nu e un sprint, e un maraton, iar voi aţi făcut ca totul să pară mai uşor. Dacă oferi dragoste vei primi înapoi tot dragoste. Untold, îţi mulţumesc pentru invitaţia de a fi parte din această călătorie. Vă iubesc!”, acesta a fost mesajul lui J Balvin pentru fanii aflaţi pe Cluj-Arena.

 

„Aţi creat o atmosferă magică, vă mulţumesc! Am rămas fără cuvinte!”, a spus J Balvin care, la finalul show-ului live, a coborât în mijlocul fanilor Untold purtând steagul României.

 

Un alt moment super așteptat a fost show-ul norvegianului Kygo, pentru ale lui ritmuri tropical house! Dj-ul face magie cu pianul său și reuștește să creeze un univers al emoțiilor autentice: de la recentele producții lansate „Freeze” și ,,Never Really Loved Me” până la piesele clasice ,,Higher Love”, ,,It Aint Me”, ,,Whats Love Got To Do With It” ori ,,Think About You” și până la producțiile care domină în circuitul de festival în 2022, show-ul lui Kygo a oferit conexiunea perfectă dintre artist și publicul său.  Invitatul special al norvegianului a fost Justin Jesso care a interpretat versiunea live a succesului ,,Stargazing”, a purtat drapelul României și a mulțumit zecilor de mii de fani în limba română: ,,România, te iubesc și îți mulțumesc!”

 

Fiecare zi a experienței UNTOLD a oferit show-uri în premieră pentru România. Diplo, G-Eazy, Jillionaire și Walshy Fire aka Major Lazer au fost o altă surpriză extraordinară oferită de creatorii UNTOLD fanilor festivalului. 

 

Am petrecut mult timp și la scena Alchemy, locul în care iubitorii de trap, hip-hop, dubstep sau drum’n’bass au dat frâu liber mesajelor și autenticității: Ian, Culese din Cartier, DOPE D.O.D, Dub FX & Woodnote, DJ Shiver şi Arkanian x Azrael Golden. Artiștii de la scenele Galaxy, Daydreaming, Fortune, Time, Tramvai și Retro Party au activat și ei zecile de mii de fani ai festivalului. 


Tujamo a fost closing act pentru cel de-al şaptelea capitol UNTOLD. Am prins răsăritul pe Cluj Arena alături de dj-ul care ocupă locul 36 în Top 100 DJ. Dreamy, huh?

 

Activitări, jocuri și experiențe pentru toată familia

Un festival nu înseamnă doar muzică, ci o experiență completă pentru toată familia, activități care ne conectează din nou cu oameni faini, în special după o perioadă lungă de distanțare. De la tatuaje, make-up strălucitor, codiție colorate, foosball, ping pong sau salturi în aer, activările au fost multiple, perfecte pentru a atrage camerele tuturor fotografilor din festival.

 

Yummy in the tummy! Experiențe culinare din abundență

La capitolul mâncare, Untold a pregătit zeci de foodtrucks răspândite în tot perimetrul festivalului, pregătite și pentru cei mai pofticioși gurmanzi: de la burgeri, la hot dogs și șaorma, până la noodles, pizza, floricele sau clătite, plăcerile vinovate au fost satisfăcute. 

Dimineața de duminică a adus și un nor de ploaie, însă asta nu a fost o piedică în calea distracției, pentru că am încheiat totul la ora 8:00, odată cu show-ul special de la Galaxy Stage. Am mai scris un capitol al poveștii UNTOLD, așadar dragi festivalieri vechi și noi, ne revedem la anul cu dublă porție de magie!

UNTOLD 2023, here we come!


Vrei să fim prieteni?

Abonează-te și rămâi conectat cu cele mai hot subiecte din muzică și entertainment.