Kiss Bits

Gustarea asta misterioasă e mai tare ca Viagra, dar nu-i pentru toată lumea

„Soția mea insistă s-o cumpăr cel puțin o dată pe lună. Suntem amândoi foarte mulțumiți, dacă înțelegi ce vreau să zic.”

În noaptea nunții lui, din vara anului 1974, Mohammad Sarfuddin Siddiqui, acum în vârstă de 74 de ani, a primit de la mama lui, mare amatoare de gustări între mese, un paan înfășurat într-o frunză de betel alături de mai multe ingrediente precum areca sau nuci de betel, semințe de fenicul, cuișoare și gulkand din petale de trandafir. „Mi-a plăcut mult paanul și am rugat-o să-mi mai facă unul. Mi-a zis că dacă mi-a plăcut și a funcționat, atunci ar trebui să-l vindem la noi în magazin”, a zis Siddiqui pentru VICE.

PUBLICITATE

Se pare că a funcționat foarte bine, pentru că actorul devenit antreprenor a început să vândă paan-ul în magazinul lui, Tara Pan Centre, și l-a denumit după unul dintre cele mai prețioase diamante din lume: Kohinoor. Astăzi, paan-ul Kohinoor se vinde cu cinci mii de rupii (63 de dolari) și e cel mai popular produs al magazinului de paan vechi de 55 de ani din orașul Aurangabad, India.

paan afrodiziac india nunta

MOHAMMAD SARFUDDIN SIDDIQUI ÎN MAGAZINUL LUI DE PAAN.

Paan-ul primit de Siddiqui a fost făcut după o rețetă transmisă din generație în generație până la mama lui, care se trage dintr-un neam de vraci. Gustarea era preferata familiei regale, și nu doar pentru că are o aromă grozavă și ajută la digestie.

Considerat un stimulent și un digestiv foarte bun, paan-ul – un termen care se referă atât la frunza de betel, cât și la preparatul făcut în ea – a rezistat de-a lungul istoriei culinare din India. Se servește de obicei la sărbători sau evenimente, cum ar fi nunțile și se poate cumpăra cu zece rupii (13 cenți) la orice magazin de pan sau tutungerie din orașele indiene. Prepararea și rularea lui în frunză e considerată o artă în sine, una care se șlefuiește în timp, cu experiență.

paan afrodiziac india nunta

MOHAMMAD SARFUDDIN SIDDIQUI PREPARĂ UN PAAN KOHINOOR ÎN MAGAZINUL SĂU. FOTOGRAFIE DE HARSHVARDHAN SHAHI

Paan-ul Kohinoor are anumite beneficii interesante, conform spuselor lui Siddiqui. „Te ajută să reziști mai mult în pat”, a zis el în șoaptă, ca să-și ascundă disconfortul. A adăugat că frunza e decorată cu foiță de aur comestibil și conține 12 ingrediente, iar efectele lui afrodiziace pot dura până la două zile. Siddiqui ne-a divulgat doar șase dintre aceste ingrediente: șofran, ambar (un tip de rășină), miere, Kasturi (extract de căprior mosc), gulkand și agar – o aromă care se găsește doar în ținutul Assam din India și costă aproape patruzeci de mii de dolari kilogramul.

PUBLICITATE
paan afrodiziac india nunta

PAAN-UL KOHINOOR E DECORAT CU FOIȚĂ AURITĂ ȘI UMPLUT CU 12 INGREDIENTE. ARE EFECTE AFRODIZIACE CARE ȚIN PÂNĂ LA DOUĂ ZILE.

Paan-ul se vinde în pereche – paan-ul bărbătesc care conține miere, ambar, agar și foița de aur comestibil, și paan-ul femeiesc, are conține gulkand, sweet paan masala și „o substanță chiar și mai dulce”. Conform Ayurveda, o formă de medicină alternativă concentrată pe vindecarea holistică, ingredientele care includ jari booti sau ierburi speciale cresc rezistența sexuală și apetitul sexual, cât și plăcerea din timpul actului.

Dar Siddiqui are reguli stricte: își vinde paanul doar cuplurilor heterosexuale căsătorite. Foarte cerut în timpul sezonului indian de nunți, din noiembrie până în februarie, paan-ul e prezentat într-o cutie cu trei compartimente: unul pentru fiecare paan și unul pentru o sticluță cu attar, un parfum care se presupune că ar crește experiența oferită de paan.

paan afrodiziac india nunta

PAANUL ESTE SERVIT ÎNTR-O CUTIE CU TREI COMPARTIMENTE.

Dar cum își dă Saddiqui seama dacă persoana care cumpără paan e căsătorită sau urmează să se căsătorească? „De obicei știm când primim comanda pentru o nuntă. De obicei oamenii cheltuiesc atâția bani doar când se căsătoresc. În rest, mergem pe încredere. Întreb oamenii care cumpără și îi rog să-mi respecte regula. Acum, depinde de ei dacă vor să mă păcălească sau nu.” 

L-am întrebat pe Siddiqui dacă paan-ul are vreun efect secundar. „E făcut din ingrediente ayurvedice, deci nu are efecte secundare. Poate să nu aibă efect în unele cazuri, dar sigur nu e nociv. Îl vindem de 55 de ani și am primit numai feedback bun de la clienți, care revin la noi mereu de câte ori au o nuntă sau o aniversare în familie.”

Un businessman în vârstă de 28 de ani care îi e client fidel lui Siddiqui a vorbit cu VICE în condiții de anonimitate după ce a cumpărat un Kohinoor Paan. „Toți suntem stresați și tensionați în viața de zi cu zi, iar asta ne afectează și viețile sexuale. După ce am mâncat acest paan, am simțit o mare diferență în ce privește plăcerea sexuală. Soția mea insistă să cumpăr gustarea cel puțin o dată pe lună. Suntem amândoi foarte mulțumiți, dacă înțelegi ce vreau să zic”, ne-a zis el.


TAGGED:AFRODIZIAC
fotografii sport olimpiada, fotografii din lumea sportului premiate
NAOMI OSAKA LA AUSTRALIA OPEN 2021. FOTOGRAFIE DE DAVID GRAY 
Foto

Fotografii rare din lumea sportului așa cum nu o vezi în fiecare zi

Cele mai bune fotografii de la World Sports Photography Awards surprind momente de victorie, de înfrângere și o grămadă de emoții între ele.

Lumea sporturilor e presărată cu emoții: bucuria victoriei, dezamăgirea eșecului, calmul dinaintea furtunii și momentele pasionale dintre ele – atât pentru sportivi, cât și pentru spectatori. Iar fotografii sunt mereu pe fază să surprindă aceste momente de vulnerabilitate, cât și invincibilitate.

Fotograful David Gray a reușit să facă asta în fotografia în care tenismena Naomi Osaka ia o pauză, sprijinită în rachetă, și se întinde spre un fluture care i se așază pe vârful degetelor. E un moment de tandrețe din timpul meciului crunt care i-a adus atletei al patrulea titlu Grand Slam la Australia Open 2021. Imaginea premiată a apărut în a treia ediție a concursului World Sports Photography Awards 2022, singurul concurs de acest fel.

PUBLICITATE

E una dintre cele 24 de imagini selectate din diverse categorii, inclusiv fotbal american, ciclism, gimnastică, box și înot. Cadrele câștigătoare au fost alese din peste șapte mii de imagini înscrise în competiție, inclusiv de la unii dintre cei mai cunoscuți fotografi din lume. Iar juriul a fost compus din personalități importante din lumea sporturilor, media și industriile creative.

Simon Burton, cofondator al World Sports Photography Awards, a zis următoarele despre fotografia lui Gray, într-un comunicat de presă: „E o imagine care îți taie răsuflarea. Fotografia sportivă surprinde niște momente speciale și spune povești unice, dar, mai ales, te seduce și îți dezvăluie lucruri neașteptate. Te obligă să întorci lucrurile pe toate părțile”.

Pentru că sunt multe categorii în concurs, spectatorii au ocazia să arunce o privire și în lumea sporturilor mai puțin cunoscute, cum ar fi cele urbane sau extreme, cu un grad ridicat de risc. Aici intră skateboarding-ul, snowboarding-ul, schiatul freestyle, mountain biking, săriturile de pe stânci. Imaginea câștigătoare din categoria asta a fost cea a lui Morgan Treacy, care l-a surprins pe înotătorul român Cătălin Preda în timp ce sărea de pe o platformă de 27,5 metri în cadrul concursului Cliff Diving World Series, organizat de Red Bull în Irlanda, în septembrie 2021.

fotografii sport olimpiada, fotografii din lumea sportului premiate

CĂTĂLIN PREDA SARE DE LA 27,5 METRI ÎN IRLANDA, SEPTEMBRIE 2021. FOTOGRAFIE: MORGAN TREACY

Imaginea fotografului suedez Joel Marklund cu biatleta Linn Persson care trage cu arma la Campionatul Mondial de Biatlon din Pokljuka, Slovenia, a câștigat la categoria Sporturi de Iarnă. Biatlonul e un sport care combină schiatul cu trasul cu arma. Participanții gonesc pe un traseu și se opresc în anumite puncte ca să tragă cu arma în niște ținte. 

PUBLICITATE
fotografii sport olimpiada, fotografii din lumea sportului premiate

BIATLETA LINN PERSSON TRAGE CU ARMA LA CAMPIONATUL DE BIATLON DIN 2021. FOTOGRAFIE: JOEL MARKLUND

O altă fotografie premiată surprinde picioarele bandajate și învinețite ale gimnastei chineze Guan Chenchen, care a câștigat medalia de aur la bârnă la Olimpiada de Gimnastică Feminină la Aparate din 2020, din Tokyo, Japonia. Fotografia a fost făcută de Ashley Landis, care a câștigat cu ea categoria Gimnastică. 

fotografii sport olimpiada, fotografii din lumea sportului premiate

GIMNASTA CHINEZOAICĂ GUAN CHEN CHEN ÎN ACȚIUNE. FOTOGRAFIE: ASHLEY LANDIS

La categoria crichet, a câștigat fotograful Muhammad Arbaz cu imaginea jucătorului de crichet Khushdil Shah, care tocmai lovise cu bâta, într-o lumină superbă de apus. 

fotografii sport olimpiada, fotografii din lumea sportului premiate

KHUSHDIL SHAH PE STADIONUL NAȚIONAL DIN KARACHI, PAKISTAN. FOTO: MUHAMMAD ARBAZ

Uite mai jos ce imagini au mai fost premiate, de la cea cu înotătorul american Caeleb Dressel, care a câștigat Olimpiada de la Tokyo din 2021, până la cea cu lovitura de la ochi a boxeriței Ebanie Bridges, după ce a fost învinsă la WBA Bantamweight.

fotografii sport olimpiada, fotografii din lumea sportului premiate

ALEXA SZVITACS (UNGARIA) SERVEȘTE LA CAMPIONATUL DE TENIS FEMININ DIN CADRUL JOCURILOR PARALIMPICE DIN TOKYO, 2020. FOTO: DONALD MIRALLE

fotografii sport olimpiada, fotografii din lumea sportului premiate

DORIAN FINNEY-SMITH ÎI FURĂ MINGEA LUI KHRIS MIDDLETON ÎN DALLAS, TEXAS NBA (NATIONAL BASKETBALL ASSOCIATION). FOTO: KEVIN JAIRAJ

fotografii sport olimpiada, fotografii din lumea sportului premiate

LUKAS ROHAN LA JOCURILE OLIMPICE DIN TOKYO, 2020. FOTO: MORGAN TREACY

fotografii sport olimpiada, fotografii din lumea sportului premiate

L.J. CHEN, CÂȘTIGĂTORUL AURULUI LA RIDICĂRI DE GREUTĂȚI ÎN CADRUL OLIMPIADEI DIN TOKYO 2020. FOTO: ISAAC JULIAN MORILLAS SANCHEZ

fotografii sport olimpiada, fotografii din lumea sportului premiate

ECHIPA CRUZ AZUL A CÂȘTIGAT LIGA MEXICANĂ DE FOTBAL DUPĂ 25 DE ANI DE ÎNCERCĂRI ȘI RATEURI. FOTO: ELOISA SANCHEZ DE ALBA

fotografii sport olimpiada, fotografii din lumea sportului premiate

CAELEB DRESSEL (STATELE UNITE) A CÂȘTIGAT COMPETIȚIA DE ÎNOT PE 100M PE 31 IULIE 2021, LA OLIMPIADA DIN TOKYO. FOTO: IAN MACNICOL

fotografii sport olimpiada, fotografii din lumea sportului premiate

GORING, CĂLĂRIT DE CHARLES BISHOP LA BETWAY HANDICAP CHASE DIN WOLVERHAMPTON. FOTO: MIKE EGERTON

fotografii sport olimpiada, fotografii din lumea sportului premiate

EBANIE BRIDGES (AUSTRALIA) CU O LOVITURĂ URÂTĂ LA OCHI DUPĂ ÎNFRÂNGEREA DE LA WBA BANTAMWEIGHT, UNDE A LUPTAT CU SHANNON COURTENAY (ANGLIA). FOTO: RICHARD PELHAM

fotografii sport olimpiada, fotografii din lumea sportului premiate

MAX VERSTAPPEN (OLANDA) REACȚIONEAZĂ DUPĂ CE ȘI-A BUȘIT MAȘINA ÎN TIMPUL CURSEI DE FORMULA 1 DIN AZERBAIDJAN, IUNIE 2022. FOTO: CLIVE ROSE

fotografii sport olimpiada, fotografii din lumea sportului premiate

MAX HOLLOWAY ÎL BATE PE CALVIN KATTAR ÎN YAS ISLAND, ABU DHABI – UFC. FOTO: JOHN BARRY

fotografii sport olimpiada, fotografii din lumea sportului premiate

PELOTON TRECE PRIN SIENA (ITALIA) ÎN ETAPA A 12-A DIN GIRO D’ITALIA 2021. FOTO: ASHLEY ȘI GERED GRUBER

fotografii sport olimpiada, fotografii din lumea sportului premiate

SPRINGBOKS (AFRICA DE SUD) LUPTĂ CU LEII BRITANICI ȘI IRLANDEZI. FOTO: STEVE HAAG

fotografii sport olimpiada, fotografii din lumea sportului premiate

AMBRA SABATINI (ITALIA) SĂRBĂTOREȘTE DOBORÂREA RECORDULUI DE 100 M LA JOCURILE PARALIMPICE DIN TOKYO, 2020. FOTO: SAMUEL BARNES

fotografii sport olimpiada, fotografii din lumea sportului premiate

JUCĂTORII WILSON CATOE, CADE BARNARD, JAKOBI BUCHANON ÎNAINTE DE MECIUL CU NAVY MIDSHIPMEN PE STADIONUL METLIFE, ÎN DECEMBRIE 2021, NEW JERSEY. FOTO: DUSTIN SATLOFF

fotografii sport olimpiada, fotografii din lumea sportului premiate

CEREMONIA DE DESCHIDERE A OLIMPIADEI DIN TOKYO, 2022, JAPONIA. FOTO: MARK EDWARD HARRIS

fotografii sport olimpiada, fotografii din lumea sportului premiate

PITTSBURGH PENGUINS ÎMPOTRIVA NEW JERSEY DEVILS. FOTO: BRUCE BENNET

fotografii sport olimpiada, fotografii din lumea sportului premiate

YASI SEIDAN ÎN RALIUL DAKAR 2021. FOTO: MARIAN CHYTKA

Vrei să fim prieteni?

Abonează-te și rămâi conectat cu cele mai hot subiecte din muzică și entertainment.