Cool Stuff

Universitatea din New York va preda un curs despre Lana Del Rey

Institutul Clive Davis din New York introduce un curs despre Lana Del Rey.

Cursul este predat de jurnalista și autoarea Kathy Iandoli, se numește „Topics in Recorded Music: Lana Del Rey” și va fi dispobil în perioada 20 octombrie - 8 decembrie.

Potrivit reprezentanților NYU, cursul va examina contribuția artistei la muzica pop din secolul 21, relația ei cu feminismul, influențele sale muzicale, cât și artiștii pe care i-a influențat, dar și conexiunile sale cu mișcările sociale justițiare, cum ar fi #BlackLlivesMatter, #MeToo și #TimesUp.

Iată ce scrie în descrierea cursului:

„De-a lungul a opt albume extrem de apreciate, artista nominalizată de șase ori la Grammy a introdus o versiune tristă, melancolică și baroc a stilului dream pop, fapt care a reinventat și schimbat sunetul (cât și starea) muzicii mainstream după anii 2010.

Prin imaginile ei captivante și prin atenția ei tematică pentru sănătatea mintală și poveștile de dragoste toxică și deteriorată, Del Rey a oferit o nouă platformă pentru artiștii de toate genurile pentru a crea lucrări „anti-pop” de substanță care ar putea trăi într-un curent principal, cândva catalogat drept bubblegum.”


Într-un interviu acordat celor de la Variety, Iandoli a spus: „Simt că Lana este un artist pop complicat care rezonează atât de mult cu fanii ei, nu pentru modul în care-i face să se simtă cu privire la ea, ci pentru cel în care-i face să se simtă despre ei.

A schimbat parametrii stilului „sad girl pop”, în moduri provocatoare și controversate. Există atât de multe piese în acest mozaic pe care-l cunoaștem drept Lana Del Rey, iar cursul ăsta examinează fiecare dimensiune a lui.”

Adevărul este că muzica Lanei este cu adevărat unică și merită studiată în detaliu. Nu zici?


Vrei să fim prieteni?

Abonează-te și rămâi conectat cu cele mai hot subiecte din muzică și entertainment.