Kiss Time Out

S-a hotărât unde va avea loc Eurovision Song Contest 2023

European Broadcasting Union (EBU) și postul BBC au hotărât ca ediția cu numărul 67 a celebrului concurs Eurovision să aibă loc în Liverpool, Anglia.

Eurovision Song Contest se întoarce în Marea Britanie după 25 de ani de la ultima ediție găzduită acolo. Orașul de proveniență al trupei The Beatles, Liverpool, va deveni timp de câteva zile punctul de întâlnire pentru delegațiile țărilor participante și pentru fanii Eurovision. Semifinalele vor avea loc pe 9 și 11 mai 2023, iar Marea Finală va avea loc pe 13 mai, la Liverpool Arena. Anunțul a fost făcut de comentatorul BBC al Eurovision-ului, Graham Norton. 

În ultimele luni, șapte orașe din Marea Britanie au trecut prin procesul de selecție pentru a se stabili care este cea mai potrivită alegere din punct de vedere al arenei,  al capacității de cazare în oraș, al infrastructurii și ofertei culturale pentru a prelua găzduirea Eurovisionului după ce s-a decis că Ucraina nu își poate exercita dreptul de a găzdui competiția ca urmare a câștigării ediției din acest an. Lista orașelor analizate a fost formată din Birmingham, Leeds, Manchester, Newcastle, Sheffield, iar „bătălia finală” s-a dat între Glasgow și Liverpool. 


Kalush Orchestra, reprezentanții Ucrainei, au câștigat Eurovision 2022 cu piesa „Stefania”. Cei șase muzicieni au strâns aproximativ un milion de dolari pentru susținerea refugiaților ucraineni, după ce și-au vândut trofeul. 

Marea Britanie a găzduit opt din cele 66 de ediții Eurovision. Londra a fost primul oraș britanic în care a ajuns competiția muzicală în 1960, 1963, 1968 și 1977. Au urmat Edinburgh în 1972, Brighton în 1974, Harrogate în 1982 și Birmingham în 1998. 

Eurovision s-a ținut anul acesta la Torino, după ce italienii de la Maneskin au câștigat competiția din 2021 cu hitul „Zitti E Buoni”. România a fost reprezentată în Italia de WRS cu piesa „Llámame”, care nu doar că a readus țării noastre râvnita calificare în Marea Finală, dar a și devenit una dintre cele mai îndrăgite piese. 


Vrei să fim prieteni?

Abonează-te și rămâi conectat cu cele mai hot subiecte din muzică și entertainment.