Kiss Music News

WRS, reprezentantul României la Eurovision: „Am ajuns la nivelul la care nu îmi mai pasă. Fac ce vreau”

După ce a făcut un show incendiar la Torino, WRS ne-a făcut o vizită la matinalul Kiss FM.

WRS ne-a cântat celebra piesă, am dansat, am râs și am vorbit despre relația lui cu Eurovisionul și despre muzica pe care o ascultă dincolo de scenă. Vă invităm să citiți mai departe discuția și să ascultați playlistul vieții lui WRS.

Anul acesta, WRS a reușit să readucă țara noastră pe lista marilor finaliste de la Eurovision, după trei ediții în care nu mai reușiserăm această performanță. Ne bucurăm mult pentru succesul tânărului artist, cu care echipa noastră are o prietenie de lungă durată, Kiss FM fiind primul post de radio care l-a difuzat. WRS și-a lansat single-urile „Amore”, „Tsunami” și „Dalia” la „Kiss Kiss in THE MIX”. 

Eusebiu Tudoroiu: Cum te simți azi? E dimineață, afară plouă și cu toate astea tu continui să ai o energie molipsitor de pozitivă. De unde vine și cum reușești să fii mereu așa?

WRS: Încă profit de pe urma adrenalinei de la Torino. (râde) Eu în general sunt destul de up-beat ca persoană. Sunt fericit că mi se întâmplă toate lucrurile din ultima vreme. Lumea mă întreabă de unde am apărut, oamenii îmi laudă muzica și prestația de la Eurovision și asta contribuie la nivelul meu de fericire. 


Ai fost fan Eurovision de mic sau a devenit ulterior o pasiune?

Clar am fost de mic! Când eram mic stăteam la țară și nu aveam toate programele tv. Aveam doar câteva. Fiind pe TVR, m-am uitat cu mama de când eram foarte mic. În fiecare an aveam un fel de ritual. Ne făceam floricele și ne uitam împreună. Pentru mine concursul ăsta a însemnat foarte mult. Era cam cea mai mare producție pe care o vedeai la TV în perioada aia. Vedeam scenele imense, luminile, producțiile alea wow și așa mi s-a creionat visul meu de a deveni artist. Când mă întreba lumea „Ce vrei să te faci când o să fii mare” îmi imaginam scena aia.

Și cum te-ai simțit când ai ajuns în sfârșit acolo?

Nu a fost un impact așa mare pentru că înainte avusesem un turneu de promovare și cântasem deja pe niște scene mari, în fața a ceva mii de oameni. Așa că asta a mai atenuat din șoc. Însă înainte de semifinala noastră, când am avut repetiția cu juriul, am avut un mini-atac de panică pentru că am conștientizat că în sfârșit se întâmplă și mă gândeam „Mamă, în ce m-am băgat?!” (râde) Deci am avut o panică micuță, dar am transformat toată energia aia în ceva foarte frumos pe scenă și se pare că a ieșit foarte okay.

#PieseleVieții lui WRS


Prima melodie pe care ți-o amintești.

Laurențiu Cazan – „Say something”


E făcută în jurul anului în care m-am născut. Laurențiu Cazan e buzoian de-al meu și cred că se difuza mult la radiourile locale în perioada respectivă. 

Prima melodie de care te-ai îndrăgostit. 

Andre – „Caravanele”
 

Eram super fan Andre când eram mic. Dansam în sufragerie cu verișoara mea pe melodia asta. (râde)

Primul album pe care l-ai cumpărat.

Black Eyed Peas – „The E.N.D.”


Superb albumul ăla! Aveam un telefon mic Sony Ericsson, mov și țin minte că am luat albumul ăsta prin iTunes. L-am ascultat toată vara pe repeat. Cred că era 2009. Sunt mare fan Black Eyed Peas.

Primul concert la care ai fost. 



Primul concert mare, la care am plătit bilet, a fost când a venit Lady Gaga, în 2012. Atunci mă mutasem în București. Eu fiind mare fan mi-am luat bilet și am mers la concert.

Melodia care te face să dansezi. 

Bosquito – „Pepita”


Mi se pare cea mai funny piesă. N-ai cum să stai jos pe așa ceva. Mi se pare o piesă potrivită pentru orice context. Petreceri, nunți, karaoke, orice. 

Melodia care te face mereu să plângi. 

Sigur ceva de la Adele. De fapt, mai toate de la Adele. (râde)
Ah, ba nu! Stai! Există una anume. Bon Iver – „Holocene”. Este piesa mea și a surorii mele. De fiecare dată când avem o stare proastă ne punem piesa aia și începem să bocim. 



Albumul care ți-a schimbat viața. 

Lady Gaga – „The Fame”



Eram în liceu și locuiam într-un oraș mic. Eu fiind dansator am fost mereu flamboiant. Mi-a plăcut mereu să mă îmbrac în toate felurile, să fac chestii nebune, să îmi vopsesc părul. Iar tot ce a însemnat fenomenul Lady Gaga – „The Fame” mi-a dat foarte multă încredere în mine.
Eram în perioada mea de rebeliune și albumul ăla mi-a dat încrederea că e okay să fii exact cum vrei tu, fără niciun fel de limite, fără să te intereseze ce spun ceilalți. Și acum îmi dau seama cât de tare m-a ajutat că am gândit așa și că am lăsat exemple de genul să îmi călăuzească drumul. 

Melodia cu care te-ai trezi zilnic. 

„Gelem, Gelem”



Este imnul romilor din toată lumea. Este o piesă extraordinară. Dar există și un remix foarte tare făcut de Marko Louis. Recomand! 

Piesa care te definește. 

George Michael – „Freedom”



Pot spune acum, despre mine, că am ajuns la nivelul la care nu îmi mai pasă. Fac ce vreau, fac ce muzică vreau, sunt autentic, am foarte mare încredere în forțele proprii, îmi place mult lumea din jur și ăsta e un sentiment minunat. Atunci când te lași să fii autentic cu oamenii din jur nu vin decât lucruri bune. Și asta cred că e ceva ce se întâmplă în momentul în care îți accepți libertatea. 

Muzica ta conține foarte mult ritmuri latino. Cu toate astea, în răspunsurile tale de mai sus nu ai amintit multe piese latino. De unde vine inspirația ta pentru acele ritmuri?

Sunt foarte cameleonic în ceea ce privește muzica. Fiind dansator la bază, pentru mine tot ce înseamnă muzică este efectiv un deliciu. Sunt foarte influențat de soare și de plajă. Și de când m-am apucat de muzică mi-am zis că vreau să atrag lucrurile astea în viața mea cât mai tare. Cea mai frumoasă versiune a mea se întâmplă vara, pe o insulă. Și de fiecare dată când intru în studio doar asta îmi imaginez. Asta și vreau să le transmit oamenilor. Am scris și balade sau alte stiluri muzicale. Dar pentru mine stilul ăsta e caracteristic. Uite, de exemplu acum plouă afară. Dacă dai play uneia dintre piesele mele, o să se facă soare în mașina ta, cel puțin pentru 3 minute. Multă lume mi-a scris asta în ultima vreme. Pentru mine muzica e fun și vreau să rămână așa întotdeauna. Și îmi permit să mă joc. Engleză, spaniolă, ritmuri latino, balcanice, orientale. Ăsta sunt și chiar îmi place foarte mult!

Ai un mesaj final? Și spune-ne și ce urmează pentru tine.

Mesajul e să aveți răbdare! Toată lumea ar trebui să aibă răbdare. Mai ales atunci când ai un vis, un scop. Răbdarea te ajută să muncești pentru scopul ăla. Pentru că el se va întâmpla în cele din urmă. Să ai pentru ce să lupți îți dă un sens în viață. 
Eu în perioada următoare o să fiu în concerte prin diferite țări. Urmează o perioadă foarte frumoasă. Și multă muzică. O să lansez mai multe piese în perioada următoare. Printre care și single-ul meu „La melodia”. Care, ce să vezi, o să fie tot în engleză și spaniolă. Trebuia să lansez piesa asta de 7 luni, dar am tot amânat-o ca să mă concentrez pe Eurovision. Este piesa mea preferată de până acum. 

Vrei să fim prieteni?

Abonează-te și rămâi conectat cu cele mai hot subiecte din muzică și entertainment.