Cool Stuff

România, în topul țărilor europene la adopții de animale

Românii sunt iubitori înfocați de animale, iar România excelează la capitolul adopții de căini și pisici, la nivel european.

Pe măsură ce pandemia de Coronavirus a evoluat la nivel global, oamenii au redescoperit cât de importante sunt animalele de companie. Odată cu restricțiile pandemice și carantina, aceștia s-au simțit singuri și și-au dorit să aibă un prieten blănos care să le fie alături. Astfel, numărul adopțiilor de animale a crescut considerabil, atât în România, cât și în întreaga lume. Conform unui studiu realizat de Ipsos pentru Mars Petcare, România se află pe locul 2, după Ungaria, atât din punct de vedere al cățeilor adoptați de la începutul pandemiei, cât și al pisicilor.

În luna octombrie celebrăm Ziua Mondială a Animalelor

În fiecare an pe 4 octombrie marcăm Ziua Mondială a Animalelor, ziua în care celebrăm animalele și drepturile acestora. Data reprezintă sărbătoarea Sfântului Francisc de Assisi, patronul spiritual al ecologiei și al animalelor. Însemnătatea acestei zile a crescut odată cu pandemia de Coronavirus, atunci când oamenii și-au dat seama de impactul pe care îl pot avea asupra calității vieții animalelor.


78% dintre gospodăriile din România au un animal de companie

Pandemia de Covid-19 a schimbat comportamentulromânilor și i-a inspirat să redescopere dragostea pentru animalele decompanie. Conform studiului realizat de Ipsos pentru Mars Petcare, 78% dintregospodăriile din România au un animal de companie. Dintre acestea, 57% au acasăun cățel și 45% o pisică. 

Românii au înțeles că decizia de a adopta un prieten patruped înseamnă un angajament pe termen lung, așa că mai mult de jumătate dintre adopțiile de la începutul pandemiei au fost cățeluși cu vârsta de până la 12 luni.


Mars încurajează adopția cățeilor și pisicilor din adăposturi 

Adoptând dintr-un adăpost de animale, oferiți șansa pentru o viață mai bună unui animal care a fost abandonat și care este pregătit să meargă într-o casă sigură și iubitoare.

De asemenea, decizia de a adopta un animal de companie vine cu responsabilitate. Este important ca cei care doresc să aibă alături un prieten patruped să cântărească această decizie și, nu în ultimul rând, să urmeze sfaturile medicului veterinar pentru a-i oferi o viață bună și o alimentație adecvată.

*Pentru mai multe informații despre Mars, vă rugăm să vizitați www.mars.com.

Vrei să fim prieteni?

Abonează-te și rămâi conectat cu cele mai hot subiecte din muzică și entertainment.